Am nevoie de un sfat de la voi.
Vreau sa fac de Craciun prajitura turnata. Reteta pe care o am eu este urmatoarea (cantitatile):
Blat: 5 oua, 1 cana zahar, 1/2 cana ulei, 1/2 cana sifon sau apa minerala, 1 lingurita amoniac, 2 si 1/2 cani faina, 1 plic zahar vanilat
Sirop: 2 cani apa, 1 si 1/2 cana zahar, 6 linguri cacao, 1/2 pachet unt (margarina), esenta rom.
Ceea ce ma intereseaza este o dimensiune aproximativa a tavii pentru aceste cantitati.
De ce intreb: am senzatia ca tava mea de la aragaz (singura dealtfel) este cam mare. Are 31/35 cm. Si am patit-o cu reteta de negresa - a crescut mult prea putin. De aceea mi-e teama sa nu patesc la fel si de data asta, adica ca fie prea putina compozitie pentru tava mea.
Multumesc!
Pupici pufosi!
Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana