Dragii mei,
As avea mare nevoie sa ma ajutati cu aceasta precizare!!
Stiu ca am citit undeva, intr-o lege, sau am auzit pe forum, cum ca primele de sarbatori pentru gravide in concediu de maternitate sau mamici in CIC nu se dau decat daca politica firmei permite asa ceva!
Unde este stipulata asta? La mine la firma, este specificat in CCM ca se acorda un al 13-lea salariu impartit in 2, 1/2 de Paste si restul de 1/2 de Craciun. De Paste am luat prima ca abia ramasem gravida atunci, insa acum, de Craciun, nu mai vor sa mi-o dea, pe motiv ca programul de salarii nu permite acordarea primelor atata vreme cat eu sunt in concediu prenatal de la inceputul lui Noiembrie. Si ei spun ca legal, nu am dreptul! Pai, cum adica nu am dreptul, daca politica firmei, prin CCM acorda aceasta prima de Paste si de Craciun? Si stiu ca scrie undeva ca legea nu obliga nici o firma sa dea astfel de bonificatii, exceptie facand firmele care prin politica interna (recte CCM) acorda astfel de bonusuri!
Nu stiu unde sa-i trimit sa citeasca specificatiile astea, ca sa-i conving intr-un fel ca trebuie sa-mi dea acesti bani, macar pentru lunile pentru care am lucrat de la Paste si pana la 1 Noiembrie cand am intrat in CM!
Va rog mult cu un raspuns cat mai iute, ca astia de la firma mai vin maine la job si dupa aia, pa! Plus ca azi si maine se fac salariile pentru Ianuarie! Daca n-am luat-o de Craciun, s-o iau macar in Ianuarie!
Cu mii de multumiri si pupici de la Enia si BB care vine in 2-3 sapt!