Bucate de Sarbatori

Bucate de Sarbatori | Autor: marlodt

Link direct la acest mesaj



Tort de sampanie

Pentru blat:
5 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 150 g zahar, sare, 175 g faina, 2 lingurite praf de copt
Pentru crema:
15 g gelatina, 3 oua, 100 g zahar, sucul si coaja de la o lamaie, 400 ml sampanie,
300 ml frisca
Pentru decor:
250 g boabe de struguri, sucul de la o lamaie,
50 g zahar, 3 fire menta

1. Cuptorul se incinge la 175¼. Se face un aluat din oua, zahar, zahar vanilat, sare, 5 linguri apa fierbinte, faina si praf de copt. Se coace 30 min. intr-o forma rotunda.
2. Se separa ouale. Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar, suc si coaja de lamaie. Se inglobeaza, sampania si gelatina dizolvata. Se bate frisca si se omogenizeaza in compozitie.
3. Blatul se taie pe 3 nivele. Se umplu cu crema si tortul se da la rece 2 ore. Strugurii se dau prin suc de lamaie si zahar si se asaza pe tort, alaturi de menta.


Preparare cca. 60 min.
oacere cca. 30 min.
Racire cca. 2 ore
Cca. 320 calorii/felie

Pofta buna