Doua sarcini - RH negativ
Fetelor poate ma lamuriti si in acelasi timp ma ajutati si pe mine.Am RH NEgativ -grupa A II si sotul meu are B RH pozitv - deci dubla incompatibilitate.Am nascut prima data in 1998- un baietel care are grupa AII - RH negativ. IN timpul sarcinii nu au aparut deloc anticorpi, dar dupa nastere nu mi -au facut nici un vaccin spundu-mi-se ca nu este neveoie deoarece copilul are RH negativ.In 2003 am nascut al doilea copil care avea tot Rh negativ (avea pentru ca a murit la 11 zile- fara legatura cu RH)In tmpul sacini , tot asa, nu au aparut anticorpi.Problema este ca nu am facut vaccin pentru ca nici in ruptul capului nu ma gindeam ca voi mai face al treilea copil
(cine se gandea ca va muri).Intrebarea mea este. In eventualitatea unei noi sarcini , voi mai putea face inca un copil fara sa am probleme , eu sau el ?
Astept parerile voastre.
Va pup.Rucsi
Raspunsuri
gandacelu spune:
daca tu ai rh neg si copii au la fel, poti face si 100 de copii fara nici un risc, incompatibilitatea este doar rh neg - rh pozitiv (al copilului, nu al sotului)
eu am rh neg si copii pozitiv, am nascut de curand un bebe sanatos, a 3-a sarcina fiind (una pierduta) - deci la mine era risc si a fost bine
deci poti face al treilea (si al patrulea;)) copil linistita!
imi pare rau pentru copilul pe care l-ai pierdut;((((((((((
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37932" target="_blank">cum a venit pe lume ioachim
Nokia spune:
Daca ambii copilasi au avut Rh negativ nu era nevoie intr-adevar de un vaccin. Poti face al 3-lea copil linistita, nu vor fi probleme teoretic. Eu am tot Rh negativ, grupa A si sotul pozitiv grupa A. Primul copil a fost Rh negativ, iar cel de-al 2-lea Rh pozitiv. Dupa a 2-a nastere mi s-a facut acest vaccin.
Te pup si iti doresc multa sanatate!
Cosmina
Un sut in fund, un pas inainte!
cindy spune:
asa stiu si eu, daca bebelusii au rh negativ, ca si al tau, nu se formeaza nici un fel de anticorpi, deci nu e nevoie de vaccin si poti avea inca o sarcina. si eu cu sotul meu avem incompatibilitate de rh si am o fetita cu rh pozitiv si mi-am facut vaccinul dupa ce am nascut, dar numai pt ca bebe are pozitiv.
oricum, pe parcursul sarcinii e bine sa-ti faci dozari de anticorpi, in lunile 3, 6 si 9, just in case!
cindy
Sabina spune:
Cindy, sunt nevoita sa te contrazic.mama are RH negativ, noi amandoua fetele la fel.Eu sunt a doua, si desi am rh negativ in ultima luna mamei i-au crescut anticorpii( sau cum s-o fi zicand).
asa ca nu chiar o regula.Insa e o oaresce marja de siguranta.
Rucs, imi pare rau pt. copilasul pierdut.....
Sabina si
Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
rucs spune:
Va multumesc mult la toate.Nici nu stiti ce mult m-am linistit.Acum sa vad daca mai si raman gravida.Va pup pe toate.Rucsi
anca7699 spune:
buna feteor
am 28 de ani si am o fetita de 6 ani cu rh pozitiv,sotul pozitiv iar eu rh negativ si cind am nascut m-i s-a facut o injectie pentru rh
nici atunci nici acum nu stiu prea multe despre rh dar am incredere in Dumnezeu ca totul va fi bine
sint insarcinata in 11 saptamani
va doresc nastere usoara si copii sanatosi
va pup
adita spune:
si vaccinul asta trebuie repetat dupa fiecare sarcina cu rh pozitiv daca mama are rh negativ (in cazul in care vrea mai mult de doi copii)?
mamica de trei copilasi
: Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)
Ramba spune:
Si eu am Rh negativ si sotul pozitiv. Fetita noastra are Rh pozitiv. Mie nu mi s-a facut vaccinul dupa ce am nascut, dar de abia acum dupa 3 ani m-am lamurit si eu de ce. Din momentul in care apar anticorpii, trebuie sa faci acest vaccin in 72 de ore, mai tarziu il faci degeaba. Acesti anticorpi pot aparea in timpul sarcinii sau la nastere.
La noi exista mitul ca cezariana minimizeaza riscurile, dar nu este chiar asa, pentru ca la cezariana sangerarea este mai masiva decat la nastere normala, deci e mai mare probabilitatea ca sangele copilului sa intre in contact cu sangele mamei.
In cazul in care ai deja anticorpi si copilul pe care care il porti are Rh pozitiv apar riscurile, care constau in boli ale sangelui: de la anemie usoara pana la boli grave si chiar deces.
Pentru mama nu este nici un risc.
beatriced spune:
Si eu am Rh Negativ si sotul pozitiv. Si de curand, adica pe 22 mai am dat nastere unui baietel care a mostenit Rh tatalui, adica pozitiv si mi-au facut injectie. In cazul tau nu era nevoie de injectie decat daca avea copilul Rh pozitiv...
Mami de
Alex mancacios
http://photos.yahoo.com/piticii2003
beatrice