--> --> -->

Indemnizatia pentru cresterea copilului 2005

Indemnizatia pentru cresterea copilului 2005 | Autor: vlada

Link direct la acest mesaj

" De anul viitor, indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani va fi de 7,8 milioane lei, reprezentand 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale. Acesta a fost stabilit la votarea bugetului asigurarilor de stat la o valoare de 9.211.000 lei. "De noul cuantum al indemnizatiei vor beneficia doar mamele ale caror drepturi se vor stabili incepand cu ianuarie 2005 (adica doar cele care vor face cereri de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului incepand de anul viitor); cuantumul indemnizatiei pentru mamele care primesc deja acest drept va ramane nemodificat, deci 6.529.700 lei" ne-a spus Mihaela Kanovits, directorul Casei de Pensii Bucuresti. "

Libertatea

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Iti multumesc mult pentru asemenea informatii.
Mie una mi se pare strigator la cer ca o mama care intra in CICC de la 1 dec. 2004 sa primeasca tot anul 2005 6,5 milioane (cazul prietenei mele)iar eu care voi intra in CICC cam cu un 15 febr.2005 sa primesc cam cu 1,3 mil in plus, diferenta fiind de nici trei luni, pentru ca eu una asta inteleg din articolul din libertatea.
Asta in conditia in care, consider ca deja statul ne-a furat destul cu aceste unificari de indemnizatii. Normal era ca cele cu salariul mai mare sa primesca 85%din salariul lor, iar cele cu venituri mai mici sa primeasca o indemnizatie de MINIM 6,5 mil pentru anul 2004, dar asa sunt legile in tara asta,,,
Kita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Kita sunt de aceeasi parere cu tine dar din pacate nu cred ca se poate rezolva ceva. La noi in tara s-a furat si se va fura mereu. Mie mi-e groaza numai cand ma gandesc cum o sa ne descurcam cu cei 6 mil. pe care o sa-i primesc de luna asta. Oare nu putem face nimic?

Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Nu am prea fost atenta la camapaniile electorale privind presedintia, insa am inteles ca BAsescu a promis o revenire asupra indemnizatiilor acordate pentru CICC.
Pentru mine insa s-ar putea sa fie prea tarziu. Nu cred sa se miste atat de repede, precum publicarea in MO a gratierii lui Cozma in doua zile!
Kita (Alina)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Probabil ca a spus pentru ca Mona Musca a fost impotriva acestei legi...Oricum mi se pare strigator la cer ca o mama aflate in CIC 2004 sa primeasca cu 1,3mil mai putin decat una aflata in CIC 2005

Claudia si Raul
Martie-Aprilie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Kita, cel putin pe pagina Aliantei programul de prioritati in domeniul social suna cam asa:

"Tintele politicilor in domeniul social
* salariul mediu brut (2008) 321 Euro/luna
* pensia medie din sistemul public de pensii 110 Euro/luna
* cresterea salariilor medii reale din sistemul bugetar cu 60%
* alocatia de stat pentru copii 10 Euro/luna
* sprijin financiar la constituirea familiei 200 Euro
* indemnizatie pentru cresterea copiilor pana la 2 ani ,acordata persoanelor asigurate care isi reiau activitatea in acest interval 75 Euro/luna
* indemnizatie pentru cresterea copiilor pana la 2 ani acordata femeilor neasigurate in sistemul de asigurari sociale 50 Euro/luna"

deci nici gand sa se revina la legea veche, din contra, in cazul in care nu se hotarasc sa reanalizeze situatia...

Oana si comoara 31+ sapt
Dr. Hamid - Medicover/Filantropia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Nici mie nu mi se pare corect ca noi, cele care am intrat in CIC in 2004 sa nu primim cei aproximativ 7 milioane si sa ramanem cu cei 6 milioane timp de 2 ani, mai ales ca pana acum nici macar indexate nu au fost aceste sume, sa speram ca macar pe viitor s-o faca noii guvernanti,sau acum ca s-au vazut la putere nu se schimba nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Amaya, din cele citate de tine eu inteleg ca indemnizatia de 75 eur pt. femeile cu copil pina la 2 ani s-ar da chiar daca te intorci la munca... "persoanele asigurate care isi reiau activitatea" deci este ceva suplimentar. Din pacate nu lamureste chestiunea cu indemnizatia cic. oricum totul e la nivel pur teoretic. om trai si-om vedea.
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

quote:
Initial creeata de vlada

" De anul viitor, indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani va fi de 7,8 milioane lei, reprezentand 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale. Acesta a fost stabilit la votarea bugetului asigurarilor de stat la o valoare de 9.211.000 lei. "De noul cuantum al indemnizatiei vor beneficia doar mamele ale caror drepturi se vor stabili incepand cu ianuarie 2005 (adica doar cele care vor face cereri de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului incepand de anul viitor); cuantumul indemnizatiei pentru mamele care primesc deja acest drept va ramane nemodificat, deci 6.529.700 lei" ne-a spus Mihaela Kanovits, directorul Casei de Pensii Bucuresti. "

Libertatea

Andreea si Vlad
Iubirea mea

"adica doar cele care vor face cereri de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului incepand de anul viitor"

Eu inteleg ca e vorba doar de cele care fac cerere in 2005, respectiv mama care naste pe 1 dec 2004 va beneficia de cel putin 42 zile lauzie, in baza unui certificat medical (85% din salariu), si doar dupa cele 42 de zile de concediu de lauzie poate solicita indemnizatia pentru crestere copil pana la varsta de 2 ani, deci se va incadra in suma indexata.
eu personal am o prietena care a nascut in dec 2003, sotul ei a solicitat indemnizatia in 2004 si a primit cele 6,5 mil, iar nu 85% din salariu cum era inainte de 1 ian 2004.

Firma la care lucrez plateste indemnizatie unei mamici care a nascut in mai 2003, dupa ce ca avea salariu mic primeste in continuare 85% din salariu. Asa ca nimic nu e corect pe lumea asta.

Sa avem noi copii sanatosi e mai important

Numai bine

Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liloo spune:

quote:
Initial creeata de vlada

Libertatea

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Imi cer scuze daca ati mai citit pe forum ceea ce scrie mai jos dar inca nu m-am lamurit:
Toata lumea spune ca cele care au intrat in CIC in 2004 (deci cu legea 577/2003) vor ramane cu cele 6,5 mil. dar nimeni nu spune unde scrie lucrul asta, in ce lege, pentru ca in legea mentionata mai sus scrie doar ca indemnizatia este de 85% din sal. mediu brut pe economie, nu este specificat anul acestui salar si nici faptul ca odata intrat in CIC cu o suma, cu aia ramai pana iesi din concediu. Ori, in lipsa acestor specificatii, normal ar fi ca daca se modifica sal. mediu brut sa se modifice si indemnizatia.
Acestea fiind zise, cred ca cei de la casa de pensii ar trebui sa ne spuna unde scrie ca ramanem cu 6,5 mil. pentru ca din legea mai sus pomenita nu reiese acest lucru. Iar daca nu au un raspuns, sa faca bine si sa dea o ordonanta, o lege sau o hotarare cu care sa ne linisteasca, sa nu ne mai facem tot felul de iluzii si sperante pentru ca, cu tot respectul pentru "Speranta nu moare", speranta moare ultima si decat o moarte in chinuri, mai bine una rapida si fara dureri.

Mergi la inceput