intoarcerea la serviciu in perioada CIC

intoarcerea la serviciu in perioada CIC | Autor: Helen

Link direct la acest mesaj

Am cateva intrebari pe care as vrea sa le pun cat mai pe scurt ca sa fie mai simplu de raspuns. Ideea este ca in firma unde lucrez am o colega intr-o situatie aproximativ similara cu a mea si dupa ce a renuntat la CIC acum are ceva probleme. Este adevarat ca la mijloc in cazul ei este si un conflic personal cu directorul dar oricum as vrea sa stiu cum stau lucrurile intr-un caz sau altul.

Eu as vrea sa incep serviciul in februarie 2005 dupa ce bebe face 1 an si as vrea sa stiu:

1. Trebuie sa le cer parerea sefilor daca ma intorc sau nu, sau pur si simplu ii anunt, inclusiv in scris. Este vre-o cerere tip? Ei pot avea obiectii la asta?

Personal nu cred ca ar fi probleme dar avand in vedere ca ei m-au chemat la un momnet dat (in octombrie ) iar eu am zis ca merg insa nu am mai putut deoarece m-am trezit cu cateva zile inainte de a reincepe serviciul ca ,,socrii mei minune'' s-au razgandit si nu au mai vrut sa stea cu copilul... Dar s-a rezolvat si au lasat impresia ca e ok si au inteles.

2. in perioada in care lucrezi dar poti reveni in CIC, adica pana implineste copilul 2 ani( desi nu-i indicat daca te-ai intors la serviciu), firma te poate concedia, iti poate restructureaza postul? Colega mea asa a fost amenintata, ea ar mai avea cam 6 luni in care ar putea beneficia de cic. Banuiesc ca ea se paote reintoarce in CIC dar firma are dreptul legal sa o concedieze acum? Practic acum o forteaza indirect sa reinte in cic si probabil apoi au ei grija dar daca ea refuza sa reintre in concediu, o pot da afara acum?

Va multumesc!

Helen siDan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

chiar nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns...

Albumul nostru

Mergi la inceput

Marius, nu ma poti ajuta nici tu cu un raspuns? Ptr. mine, ca ptr mine... dar eram convinsa ca imi va raspunde aici cineva avizat si i-am promis colegei mele ca o ajut (prin voi), acum ma suna un fiecare zi, efectiv nu stiu ce sa ii raspund...

Albumul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1.Nu este cerere tip. Este doar o adresa simpla de informare ce se transmite firmei. Nu exista nici un fel de impediment. Doar anunti ca din data de ... revii la serviciu.
2. Pana implineste copilul 2 ani se poate reveni legal in CIC printr-o simpla adresa. Cu datul afara nu e chiar asa de simplu o restructurare de post presupune imposibilitatea de a mai angaja legal pe cineva pe acel post el practic dispare fara a mai putea fi infiintat. Deci nu e chiar asa de simplu. Desigur in perioada de serviciu poti fi concediat. Daca se intampla asa se revine in CIC. In perioada ramasa se poate cauta un alt job. Daca jobul ectual este bun eu zic ca merita sa mearga la serviciu pt ca deja copilul e destul de maricel la 1.5 ani si merita mentinerea postului(jobului) care e o chestiune de bani si viitor. Daca jobul nu e unul grozav ramane varianta CIc + job nou cautat.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Marius iti multumesc mult ptr. raspuns!

Sarbatori fericite!

Albumul nostru

Mergi la inceput