Deschidere punct de lucru
Ce presupune deschiderea unui punct de lucru pentru o firma al carei sediu principal este declarat sediu fara activitate? Ce demersuri, ce documente, cat costa? Are importanta cate din activitatile declarate in statut declar ca voi desfasura?
Pentru spaTIUL respectiv am un contract de comodat valabil un an.
Avizele necesare: cum aflu ce avize trebuie sa obtin?
O ultima intrebare: punctul de lucru are aceeasi semnificatie cu sediu secundar?
Multumesc pentru eventualele ponturi.
Raspunsuri
liliana csaki spune:
Ai nevoie de contract de inchiriere/comodat valabil, hotararea AGA/decizia asoc. unic in care se spune ca s-a hotarat cu privire la deschiderea unui punct de lucru situat in..., te duci la registru, din nou, completezi niste formulare pt. deschidere de punct de lucru, iti verifica dosarul si-astepti ok-ul. Activitatile desfasurate la pct-ul de lucru sunt importante in masura in care au nevoie de avizari specifice, caz in care se intomeste un dosar separat pt. avize, in care se pun fie declaratii pe propria raspundere(daca nu e nevoie de avize speciale) fie cereri de avizare(ti se spune la fata locului).
Bafta!
Pozele noastre
vilma spune:
Saru'mana Lili, si se pare ca ar costa in jur de 2.000.000 lei.
Si daca nu deschid punctul asta de lucru, o fi ok sa functionez doar cu un sediu social declarat fara activitate?
Vilma, Anca (3.7 ani) si Tudor (11.12.2003)
liliana csaki spune:
In mod normal, daca la locul acela(unde ai comodat) desfasori o activitate si vin sa te controleze, ar trebui sa ai punct de lucru declarat, altfel poti avea o problema. Daca activitatea o desfasori la sediul social iarasi ar trebui declarat sediul cu activitate si in cazul in care n-ai nevoie de avize speciale intocmesti doar niste declaratii(tipizate) pe propria raspundere.
Pe de alta parte eu stiu cateva firme care au sediu (fara activitate declarata) si desfasoara acolo activitate(fac soft pt. calc.) si n-au avut probleme.
Acum, tu decizi, poate te apuci de treaba si te pui intre timp si in legalitate.
Pozele noastre
rilbuc1 spune:
Vezi ca e riscant sa declari ca nu se desfasoara activitate iar realitatea sa fie alta. Daca zice unul mai destept ca ai realizat venituri ilicite? Asta inseamna ca iti confisca tot ce ai incasat.
Iti recomand sa mergi pe varianta corecta, dormi mai linistita...
vilma spune:
Ok, dar ce sa aleg: schimbarea sediului social in sediu cu activitate sau declararea unui sediu secundar la locatia unde am si contract de comodat? E vreuna mai avantajoasa financiar vorbind?
liliana csaki spune:
Financiar poate fi mai avantajos doar din punct de vedere al cheltuielilor. Daca ai punct de lucru ai si alte cheltuieli legate de chirie, intretinere, in rest, marimea impozitelor e aceiasi, n-ai facilitati suplimentare.
Pozele noastre