cine ma poate linisti, va rog????

cine ma poate linisti, va rog???? | Autor: Liliann

Link direct la acest mesaj

am o problema, acum o descoperii, sper sa nu fie f.grav.
ginecologul mi-a recomandat sa iau acid folic, 1/zi.m-am dus la farmacie, am cumparat, si de la sapt.5 pana in prezent-sapt 12 am luat, normal.
cand am vazut ca se cam termina, am mers sa mai iau o cutie, can colo, imi da acifol=acid folic care are concentratia de 5 mg, fata de concentratia de 1 mg cat are acidul folic luat de mine pana acum. intreb farmacista:cum asa???!!!!cum e mai bine, si imi spune ca mai bun e acidul folic cu concentratia de 5 mg.
ce vina am io ca medicul n-a specificat, nu inteleg, are asa mare importanta???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

I-a fara grija acid folic de 5mg(eu asa iau de la inceputul sarcinii si sunt in 8 saptamani). Acidul folic daca este in exces este eliminat de organism fara nici un fel de probleme.

Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

sarmana Elena, dar daca panna acum (care era o per. f.importanta in dezvoltarea bebelui) io am luat de 1 mg, oare nu i-a afectat dezvoltarea???!!! ma intreb si io ca neghioaba, nestiutoarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

incearca sa te linistesti. situatia nu este disperata. sunt atatea femei care nu au luat deloc acid folic. tu ai luat. in plus, acidul folic mai exista si in unele alimente, deci nu te ingrijora. cati ani ai?

Adina / 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Fetelor, linistit-va! Cantitatea necesara de acid folic este de 400 mcg pe zi, asta inseamna 0.4mg! Deci oricum luati mult mai mult. Stati fara grija ca se elimina surplusul. Nu va stresati ca nu are rost.
Ioana

Mergi la inceput

babygirl, am 28 ani,
da, ma gandesc si io ca sormea nu a luat deloc (ea avea 20 ani) si a nascut un bebe sanatos si frumos
o sa iau de 5 g, deci daca e in surplus, il elimina organismul, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

Hai sa-ti zic si eu ca nu am luat deloc acid folic, doar Materna care are in compozitie ceva acid folic, nu stiu exact cat...si am nascut in noiembrie 2 gemeni sanatosi: unul de 2.700g si celalalt de 2.800g. Nu te mai speria. Eu cred ca difera de la femeie la femeie. Ca sa fii tu linistita iti poti suna ginecologul, dar nu trebuie sa te panichezi din orice.
Pupici

Adriana si gemenusii: BIANCA si TUDOR

pozele noastre

Mergi la inceput

MERCI MULT FETELOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Cand am fost la doctor sa imi confirme daca sunt sau nu insarcinata l-am intrebat daca imi prescrie si acid folic pentru ca citisem deja despre el, iar doctorul a ras si mi-a zis ca daca eu vreau sa iau o sa imi prescrie pe reteta. Prin urmare nu l-am mai luat fiindca dupa reactia lui a reiesit ca nu e esential.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Aici, iti recomnada acid folic sa il iei inainte de a ramine insarcinata si de la inceputul sarcinii pina in 12 saptamini. Prietenele mele din tara nu au luat acid folic, nimeni nu le-a recomandat si au copii sanatosi, iar prenatale multe dintre ele au luat abia in trimestrul III.
Nu ai de ce sa fii stresata, sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos si norocos.

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

daca va ajuta....
n-am luat acid folic, prenatale doar din luana a 5-a. doctorita mea de familie mi-a zis ca e suficient asa. parerile sunt oricum impartite. iar bebelul, sanatos si in forma!
acum la viitorul bb2 ma gandesc sa iau, ca nu strica....

http://www.andreirazvan.home.ro

Mergi la inceput