va rog lamuriti-ma...prima de concediu...URGENT

va rog lamuriti-ma...prima de concediu...URGENT | Autor: floarea_soarelui

Link direct la acest mesaj

Lucrez la o firma care prin contractul colectiv stipuleaza ca se acorda angajatilor prima de concediu. Prima de concediu se acorda la data intrarii in concediu, la efectuarea transei de 12 zile.Eu am fost in CIC pana in august deci numarul de zile de concediu de odihna aferente perioadei lucrate este mai mic de 12 zile....si imi spun ca nu pot sa-mi acorde aceasta prima desi in contract se specifica ca se acorda la transa de 12....nu daca ai min 12 zile...AQm citit Contractul colectiv de munca pe tara si acolo la concedii de odihna se specifica ca trebuie sa existe o transa de cel putin 12 zile...la concediu...Ar mai fi de adaugat ceva...in mai au acordat prima de concediu...(din intamplare exact sotului meu care si-a dat demisia si la plecare a cerut prima)...pe o durata mai mica de 12 zile...acum imi spun ca au regandit-o...fara sa existe un act aditional care sa specifice ca prima se acorda numai daca ai min 12 zile de concediu anual...Va rog frumos ajtati-ma cu un raspuns...pt ca is in ceata...mi-a fost aprobat concediul...in care ceream prima de concediu...de catre presedintele firmei...exista un precedent (o dovada ca au gandit prima de concediu proportional cu concediul ...si o fraza care spune ca prima se acorda la transa de 12 zile...fraza scoasa din CC la nivel national si care are legatura cu concediul de odihna....nicaieri nu este scris ca el se acorda numai daca ai un min de zile de concediu...)..Acum i-am bagat in sedinta pe cei de la personal...si ash vrea sa stiu ce am de facut in eventualitatea in care vor spune ca nu imi acorda ...pt ca mie mi se pare subreda aceasta afirmatie. Va multumesc anticipat.
Dana si Ioana Amazoana (23.09.2003)
http://community.webshots.com/user/floarea_soarelui

floarea soarelui

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Parerea mea este ca trebuie sa iti dea prima proportional cu timpul lucrat. Chiar daca nu ai 12 zile, oricum nu iti vor acorda toata prima, ca si cum ai fi lucrat tot anul. Chestia cu transa de concediu de minim 12 zile se aplica celor care lucreaza anul in totalitate.

Alexandra

Cristina, mamica de ghemotoc mic-mic

Mergi la inceput