Traim intr-o lume nebuna?

Traim intr-o lume nebuna? | Autor: iarina

Link direct la acest mesaj

In ultima saptamana s-au intamplat multe si toate m-au intristat destul de mult. De ce am pus intrebarea? Am fost socata de ce i s-a intamplat liderului opozitiei din Ucraina. A existat o incercare de asasinat prin otravire - nu se stie clar de cine dar parca-mi vine sa ma uit la Moscva- datorita unor interese greu de descifrat pentru noi. De ce sunt in stare oamenii pentru a ajunge la putere? Ce mai inseamna democratie in conditille in care incerci sa-ti anihilezi adversarul prin orice mijloace? Stiu ca nu e prima tentativa de asasinat din istorie, insa este prima pe care am trait-o fiind la doi pasi de noi: spatial si temporal.
Intrebarea principala se refera la setea de putere. Este clar ca toate aceste actiuni se datoreaza setei de putere. Ieri in tarisoara noastra halucinanta s-au intamplat de asemenea multe. S-a votat pentru o schimbare, insa se pare ca aceasta schimbare nu va mai avea loc. PSD -ul se leaga cu dintii de putere, uitand de binele Romaniei. Nu mai conteaza ce se intampla cu tara, atata timp cat ei au pus mana pe ciolan.Inceearca cu disperare sa formeze Guvernul. Mi se pare josnic si inadmisibil. Sunt doar doua exemple pe care le-am dat si as vrea sa-mi spuneti parerile voastre: ce inseamna setea de putere? De ce se vrea puterea? Pentru bani? pentru control?PEntru faima? Pentru intrarea in istorie? Pentru a face ceva pentru tara ta? N-as vrea sa intram iarasi in politica interna si sa ne certam precum am facut zilele trecute, pt. ca am spus ca nu mai vreau sa fac politica. Intrebarea mea se leaga mai mult de motivele care ne determina sa actionam intr-un anume fel. Exemplul Ucrainei si al Romaniei sunt primele care mi-au venit in minte si de aceea le-am dat.Exista asadar o motivatie psihologica? Una financiara? Se mai poate vorbi in secolul acesta de democratie asa cum era ea inteleasa de vechii greci? Mai poti fi oare idealist intr-o lume in care democratia este un paravan pentru satisfacerea unor enorme interese?