INTREBARE
Daca viitoarea mama nu are nici un venit si a fost eleva pana in mai 2004 (urmeaza sa nasca in februarie 2005) poate plati contributia de asigurari sociale la CNPAS pe zece luni in urma (mai 2004 - februarie 2005) ca sa beneficieze de CIC ????
Din precizarile citite, privind acordarea CIC, am inteles ca cele 10 luni de contributie sunt obligatorii, indiferent de data la care mama a devenit asigurat. Deci interpretez eu, ca, contributia poate fi platita si retroactiv, cu penalizarile afrente. Este corect ????.
Va rog sa-mi raspundeti si mie pentru ca trece timpul si nu stiu daca pot face ceva.
Multumesc pentru atentie.
dar daca nu ai nici un venit in momentul de fata dar doresti sa ai un copil dupa 1 an, sa zicem poti sa platesti contributia cu cel putin 10-12 luni inainte ca sa ai CM si unde? sau acest CIC.
Ce inseamna de fapt CIC?
va multumesc
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
quote:
Originally posted by corina iulia
Ce inseamna de fapt CIC?
Concediul pentru ingrijirea copilului - denumirea uzuala a concediului acordat potrivit prevederilor Legii nr.19/2000, pentru cresterea copilului pana la 2 ani.
quote:
Originally posted by corina iulia
dar daca nu ai nici un venit in momentul de fata dar doresti sa ai un copil dupa 1 an, sa zicem poti sa platesti contributia cu cel putin 10-12 luni inainte ca sa ai CM si unde?