Sunteti multumite de prenumele vostru?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Simina e primul meu prenume.
Pentru mine cred ca e cel mai frumos, imi place mult, cu toate ca acu 10-15 ani, era mai rar intalnit si multi imi spuneau Simona. Dar ii corectam eu.
Prenumele Simina il am datorita unui unchi, care i l-a sugerat mamei si asa m-am ales cu el.
Acestui unchi, (profesor de romana acum), la majoritatea examenelor lui din tinerete, (liceu, facultate), ii cadea ceva din nuvelistica lui Slavici, sau caracterizarea personajului "Simina" din Padureanca/Ioan Slavici.
Si-ar fi dorit sa aibe o fata sa-i puna acest nume, dar n-a avut decat un baiat.
Uneori si uit de la al doilea prenume al meu (Raluca),caci foarte putini imi spun asa. Dar nu ma deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Si eu, ca majoritatea dintre voi, am doua prenume, care, din fericire, imi plac: Andreia Raluca.
Andreia...... a fost dorinta nasului meu de botez. El saracu s-a gindit la o actrita frantuzoaica, la mare moda prin anii 70, numai ca desteapta de la starea civila a scis exact ce a auzit, dupa ce a intrebat ce nume e asta Asa ca, ei i-a sunat......Andreia si nu Andreea. In 2000, cind mi-am schimbat certificatul de nastere vechi, cu tipul nou de certificat, am fost intrebata daca nu vreau sa-mi fie corectata "greseala" si sa mi se scrie numele cu 2 de "e". Am refuzat categoric!!!! M-am obisnuit asa, desi de fiecare data trebuie sa specific cu "i" nu cu "e". Mi se parea ca schimbind aceea litera, deveneam dintro data alta persoana, parca nu mai eram eu, dupa ce 30 de ani fusesem Andreia. In plus, Andreia e unica, Andreea sunt multe!

Al doilea prenume, Raluca, mi l-a ales tata. imi place, iar in scoala si liceu am fost strigata numai Raluca, pt ca invatatoarei mele i s-a parut mai usor de pronuntat decat Andreia...asa ca, 12 ani am fost Raluca!

Ma bucur ca ai mei parinti si bunici nu au fost din aia care sa zica pe mine ma cheama X, pe fata mea trebuie sa o cheme tot X, pe nepoata la fel, etc. Eu nu inteleg chestia asta, scuze! Sunt atitea nume, de ce trebuie si mama si matusa s nepoata si verisoara si nasa, etc sa poarte acelasi nume???

Sper ca si Biancai sa-i placa numele ei: Bianca Elena.

BIANCA

Mergi la inceput