Creez un subiect separat despre restituirea impozitului retinut in 2003 pentru ca....dar mai bine sa las vorbele sa curga...
Eu sunt o mamica din Iasi.Am facut contract suplimentar cu Casa de Pensii Iasi si aveam si servici in perioada aceea.
Luni 06.12.2004 mi-au spus la Casa de Pensii Iasi ca au trimis fisele rectificative ptr restituirea venitului retinut in 2003.
Marti la finante...Raman socata citind fisa rectificativa... vad ca mi se restituie doar impozitul retinut in lunile mai ,iunie si iulie in anul 2003.
La Casa de Pensii primesc urmatoarea explicatie-in lunile mai ,iunie si iulie mi s-a facut fisa ficala 2.Ei au interpretat circulara astfel-au rectificat doar fisa fiscala 2.In luna august am primit global de la servici ambele tipuri de indemnizatie iar din luna sepembrie am fost preluata de Casa de Pensii deoarece am avut contract pe perioada determinata la servici .Deci din septembrie am primit cumultat de la Casa de Pensii cele doua tipuri de indemnizatie cea care este considerata venit salarial rezultata in urma stagiului de cotizare de la servici si cea care a rezultat in urma contractului suplimentar facut de Casa de Pensii Iasi si care nu trebuia impozitata.
La Casa de Pensii Iasi mi s-a spus ca din luna septembrie mi-au facut ff1 .
Or,zic cei de la Casa de Pensii Iasi circulara prevede doar rectificarea FF2.Adica mie mi se restituie doar impozitul retinut pe 3 luni,din mai pana in iulie. Din sepembrie m-a preluat in plata Casa de Pensii si cu indemnizatia rezultata in urma stagiului de cotizare efectuat la servici si ei spun ca mi-au facut ff1 ptrc si indemnizatia care mi se cuvine in urma contractului facut cu casa de pensii a devenit venit salarial la fel ca cea rezultata in urma cotizarii de la servici.Degeaba am fost in audienta la directorul economic la Casa de Pensii,degeaba am fost la finante-acolo au inteles initial dar au sunat la Casa de Pensii si au spus ca au dreptate cei de acolo...
In plus la Casa de Pensii Iasi mi s-a spus ca mamicilor care au avut contract individual cu casa de pensii nu li se restituie nimic ptrc lor li s-a facut ff1 iar in circulara se cere sa se rectifice ff2...
Redau fragmente din textul circularei nr 94508/3.07.2004:
"Indemnizatiile de maternitate si pentru concediul de ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani,obtinute de persoanele care au incheiat contracte de asigurare in conditiile art.5.alin.2 din Legea
nr.19/2000 .......... nu sunt venituri din salarii sau asimilate salariilor.
Veniturile mai sus mentionate nu se incadreaza in exceptia prevazuta la art.5 lit.a din Ordonanta Guvernului nr7/2001 si ca urmare nu sunt supuse impozitului pe venit."
Mie imi este clar ca lumina zilei.Indemnizatia pe care am primit-o global de la Casa de Pensii din lunile sepembrie pana in decembrie trebuie defalcata in indemnizatia pe care am primit-o in urma stagiului de cotizare de la servici si indemnizatia primita in urma contractului suplimentar si care nu trebuia impozitata.Deci trebuie sa mi se restituie impozit si ptr acele luni...Inclusiv ptr luna august cand am primit cumulat de la servici dar asta e alta mancare de peste...
Marius sau alte persoane care se pricep rog o parere.In alte judete din cate am citit se restituie corect impozitul retinut in anul 2003 dar la Iasi...
Si inca o intrebare.N-ar fi fost normal ca pentru indemnizatia care se plateste in urma stagiului de cotizare de la servici casa de pensii sa faca din luna sepembrie ff1 iar ptr indemnizatia platita in urma contractului suplimentar sa faca ff2??