Taxe vamale pt. obiecte trimise prin colet !?!

Taxe vamale pt. obiecte trimise prin colet !?! | Autor: Amaya

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare, sper sa ma poata ajuta cineva:
Chiar nu exista nici o modalitate de a primi un pachet cu haine si alte produse personale fara a plati taxe vamale? Cand am primit ultimul pachet am platit 3 milioane taxe vamale fiindca mi-au spus ca nu pot primi pachete cu produse care depasesc valoarea de 45 de euro fara sa platesc taxele!?! Si valoarea aceasta de 45 de euro este stabilita conform unor tarife (tare ciudate) pe care le au pentru fiecare articol in parte (au liste unde un tricou este evaluat la 4 euro, o pereche de blugi in jur de 15 euro si tot asa, multe au pret de lista mult mai mare decat au costat in realitate), conform legii impozitului pe venit (???daca tin bine minte). Oare macar am unde sa gasesc aceste liste? macar sa stiu la ce sa ma astept...

Urmeaza sa primesc lucruri pentru bebe si mi-e groaza sa ma gandesc cat voi plati taxe vamale...de la posta mi-au spus ca mai bine sa mi le cumpar de aici...oare chiar nu se poate gasi nici o portita?

sper ca am reusit sa ma fac inteleasa.

Va multumesc anticipat

Oana si comoara 29+ sapt
Dr. Hamid - Medicover/Filantropia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hmmm ceea ce ceri tu este evaluare bunurilor in vama. E imposibil sa primesti un raspuns cert din punctul meu de vedere, pentru ca nimeni nu are de unde sa stie ce anume vei primi tu in colet.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

ciudat, pentru ca si eu am primit pachet cu haine si mancare si altele si nu am platit nimic; anul trecut am primit sterilizator bebe, biberoane, termomentru electronic, interfon bebe si altele si am dat cam 200.000 lei.

Mama Raluca, baiat Alex si copilita Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Asa m-am gandit si eu ca ar trebui sa fie. Conteaza ce anume se declara ca si continut din cate stiu eu se poate formula ceva de genul bunuri diverse de folosinta personala.

Marius Pernes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Marius, nu, sa zicem ca primesc in colet hainute pentru bebe, biberoane, etc...nu are importanta, cei de la posta-vama mi le calculeaza pe rand in functie de tabelul acela si la suma care depaseste 45 de euro se aplica taxe vamale...mie mi se pare ridicol, mai ales ca preturile la care evalueaza ei produsele sunt mult mai mari decat pretul real la multe dintre ele si apoi totusi este un cadou pe care eu il primesc si nu il comercializez ca sa-mi scot banii.

Si intrebam daca exista vreo portita de scapare, vreo exceptie de la aplicarea acestor taxe vamale!?! sau alta modalitate de a primi un pachet fara sa mai platesc eu taxe vamale...

Oana si comoara 29+ sapt

Mergi la inceput

repet: si mie mi s-au desfacut coletele, s-au uitat ce e inauntru dar nu au calculat nimic!

Mergi la inceput

De ce nu declarati voi bunuri personale folosite nu cadou sau altceva. Sunt ale mele (atentie la etichete) si mi le-a trimis acasa. Nu sunt noi. Bunurile personale nu sunt supuse taxelor vamale.

Marius Pernes

Mergi la inceput

Eu am primit numai haine si cateva obiecte cosmetice si era trecut ca sunt bunuri de uz personal si tot am platit de m-a usturat, a fost totusi "dragut" vamesul si nu s-a mai uitat la hainele mele de gravida si a zis sa consider ca imi face o mare favoare...nu mai inteleg nimic...
Craluca tu ai primit pachetele din Europa?

Oana si comoara 29+ sapt

Mergi la inceput

Marius, exact asta i-am spus eu vamesului si mi-a zis ca daca ii aduc pasaportul si pot sa dovedesc ca am fost in SUA in ultimul an le considera bunuri personale si nu platesc taxe vamale...

Oana si comoara 29+ sapt

Mergi la inceput

oana, pachetul cu aparatura de bebe era din Franta, cel cu haine si mancare era din Canada

Mergi la inceput

Raluca, multumesc mult...eu pachetul l-am primit din SUA si nu vad de ce ar fi diferit de cel pe care l-ai primit tu din Canada...

Oana si comoara 29+ sapt

Mergi la inceput