Cum va place...?

Cum va place...? | Autor: ponicid

Link direct la acest mesaj

Sunt mamica de fetita.
Nu prea sunt multumita de mine ca femeie.
De multe ori m-am gandit: oare cum trebuie sa fie o femeie pentru a avea succes pe toate planurile? Asta pentru ca macar pe fiica mea sa o modelez in acest sens. Drept este ca nu poti modela pe cineva altfel de cum esti tu dar totusi poate ceva ceva iese.
In momentul acesta "meseria" de femeie mi se pare cumplit de grea.
Cum Doamne iarta-ma sa faci sa fii si buna profesional, sa ai grija si de casa, sa fii si mama buna si sa ramai si cat se poate de feminina? Sa nu te masculinizezi asa cum este tendinta in ziua de astazi?
Eu din pacate nu am in jurul meu un astfel de exeplu: vad ori femei realizate profesional dar care au ratat pe plan familial ori invers. In lumea persoanelor publice m-au fascinat mereu doua persoane: Mioara Roman si Andreea Esca (pe care de altfel nu o pot suferi).
La Mioara Roman ma fascineaza echilibrul ei, competenta, modestia, feminitatea, felul in care isi accepta copiii cu bunele si relele lor si felul in care isi sustine si ajuta barbatul.
La Esca ma fascineaza cum a reusit sa razbeasca in viata: sa aiba succes profesional, sa castige multi bani, sa se marite "cu cine i-e drag" (cum s-a exprimat mama sa), sa faca doi copii cand a vrut (pastrandu-si pozitia in Pro-Tv si trecand cu zambetul pe buze peste sarcini), sa fie iubita, sa ramana feminina si cu zambetul acela sexi pe buze.
Intrebarea mea pentru voi este urmatoarea: ce adevarate femei vedeti voi in jurul vostru (feminine, cumpatate, echilibrate, respectate profesional, iubite de propriul sot, mame bune) si ce factori credeti ca au contribuit ca ele sa fie asa?.
Ma intereseaza foarte tare si o eventuala parere a barbatilor.

Daniela, mamica de Ana-Maria