Legea locuintelor - ajutor
Ma poate lamuri si pe mine un avocat cu privire la o situatie ce mi se intampla si nu pot sa ii dau de capat. Am citit si legea 50/ 1999 si nu am gasit nimic. Mama are un vecin ce vrea sa isi deschida nu stiu ce firma in apartamentul ce si l-a luat la ea in scara. Omul vrea sa isi construiasca o scara( intrare ) in acel apartament de la balcon. Apartamentul este la demisol. Insa scara aia trece chiar pe deasupara garajului mamei si daca vii cu masina nu prea poti intra in garaj. Vine un fel de polita deasupra garajului insa scara incurca. Mama nu e de acord cu constructia asta. Constructorul a mers cu cativa vecini care nu sunt afectati de construire la notar sa isi dea acordul pentru constructie si a venit si la mama si ea nu i-a dat nici o semnatura. A incercat sa o mituiasca nu a cedat. Pur si simplu nu vrea constructia aia deasupra garajului plus ca tipul acum a inceput constructia si a incep[ut sa ii gaureasca peretii garajului. Cine trebuie sa dea semnatura pentru constructia asta? Ce locatari sunt in masura sa isi dea acordul? Mie nu mi se pare normal ca vecinul de la etajul 4 care nu are nici o treaba sa semneze si sa i se acorde gaurirea garajului meu. Va rog sa ma lamuriti si sa imi dati un raspuns cat mai repede, caci maicamea plange de numa. Eu am citit legea dar nu m-am lamurit deloc.
Va multumesc.
aura
Raspunsuri
marius spune:
Nu primeste autorizatie daca vecinii din imediata vecinatate fizica fata de locul solicitarii nu isi dau acordul direct. Vecinatate imediata inseamna sus jos stanga dreapta. In cazul de fata poate sa depuna sesizare la Primarie si la Registrul Comertului. In primul caz nu se va admite constructia legal iar in al doilea caz nu se va putea admite sprew infiintare firma sau punct de lucru sau filiala sau sucursala sau orice forma de organizare comerciala acest document fiind obligatoriu la formarea dosarului ce se inainteaza spre judecatorul delegat in conditiile enuntate mai sus. Vecinul de la 4 daca semneaza sau nu nu are relevanta. Daca nu au fost respectate procedurile poate sa depuna sesizarea la ambele directii. De asemenea in acest caz se pot emite pretentii de despagubire pentru deteriorarea de bunuri private (garajul).
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
canuta-om-sucit spune:
Draga Marius, iti multumesc nespus de mult, ai facut o mama fericita. Multumesc inca o data.
aura