Stop cardio-respirator mortal la numai 24 ani!
Ieri m-am intalnit cu niste prieteni f buni, care stau undeva in nordul Londrei,unde obisnuiam noi sa mergem la un gratar in putinele weekend-uri insorite de vara.Erau imracati in negru, tristi ,trasi la fata si eu nu intelegeam ce s-a intamplat.
Mi-au spus apoi ca Adi a murit,un baiat de numai 24 ani,frumos, glumet, sanatos tun,cu un serviciu f bun si o prietena care il iubea ca ochii din cap.Peste cateva saptamani tb sa mearga intr-o vacanta de vis, deja cumparasera biletele.....
Nu imi venea sa cred,pt cateva clipe aveam impresia ca cineva face o glume proasta.Nu imi era f bun prieten, dar il cunosteam destul de bine si acum 3 sapt cand ne-am intalnit ultima data, nimic nu imi prevestea nenorocirea.Era poate , doar ,din cale afara de primitor, voia sa ne serveasca cu ce avea prin casa, era mereu de acord cu ce spuneam eu (desi adeseori ne ''intepam'').Chiar il inghionteam pe prietenul meu si ii spuneam ''azi nu mai are chef de contradictii amicale.!''
Cand am intrebat ''Cum?'' mi s-a raspuns ca pur si simplu a cazut din picioare pe strada si a facut stop cardio-respirator.L-a gasit cineva si cand a venit salvarea era deja mort.
Rezultatul autopsiei este si mai de neimaginat:Nu exista nici o cauza organica evidenta care sa fi dus la stop cardiac.Era sanatos tun, nu era baut, drogat si nu a fost omorat.
Eu una nu inteleg cum la 24 de ani poti muri asa.
Ar fi putut muri intr-un accident, dat fiind ca era sofer,dar asa i-a fost scris!
Parintii lui au nevoie de o motivatie.Suna mereu si ii roaga pe prietenii lui sa ii minta , numai sa le spuna ca a avut ceva la inima, ca a cazut si a facut un hematom, orice , absolut orice numai sa se lege de un motiv.
Miercuri isi vor asteapta baiatul sa vina acasa(in Iasi), insa ......Cred ca e cumplit sa iti astepti sa ingropi propriul copil mort la mii de km departe de tara.
Nu mai spun ca trasportul in tara costa vreo 1700£(desi muncea legal in UK) si prietenii lui au pus toti banii,pt ca nimeni nu are acces la conturile lui bancare.
In curand, prietena lui isi va strange bagajele si va pleca pt totdeauna in Slovacia,acolo unde ii sunt parintii, putinii prieteni pe care ii mai are si unde nu vor mai fi oameni si locuri care sa ii aminteasca de Adi.Ma rog pt ea si pt parintii lui sa reusesca sa treaca peste asta!
Am scris acest mesaj in memoria lui Adi si pt ca nu gasesc nici o explicatie pt moartea lui fulgeratoare
Iertati-ma daca v-am intristat!
Cristina