Restituirea impozitului pt. CIC 2003
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
Georgetas spune:
Am primit astazi fisa fiscala rectificativa de la unitatea bugetara la care lucrez.Impreuna cu fisa am primit si raspunsul la cererea pe care o adresasem pe 1.12.2003.
raspunsul este urmatorul:
"Referitor la adresa nr...,prin care ne solicitati refacerea fisei fiscale cf. circularelor nr. 94508/30.07.2004 si 95146/04.11.2004, va facem cunoscut ca am refacut fisa fiscala 1 cu sumele reprezentand plata concediului ingrijire copil pana la 2 ani fara Contractul suplimentar de asiguare sociala incheiat cu Casa de Pensii".
Nu va mai povestesc faptul ca reactia la depunerea cererii mele a fost "NU SE POATE"
Deci se poate si nu mai incercati sa-i convingeti, faceti cererea in scris, luati nr. de inregistrare si in termen de 30 zile apare si raspunsul.
Geta
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aalina/Aalina.jpg)
Aalina spune:
Felicitari Georgetas. Ma bucur cand vad ca a mai primit cineva banii. Si ma gandesc ca pana la urma o sa gasesc si eu o cale sa o fac pe contabila noastra sa priceapa.
O rugaminte la voi: cine are textul circularei nr. 94508/30.07.2004 mi-l poate trimite si mie? Sau sa il scrie aici.
Deja mi-am listat tot ce tine de domeniul asta si explicatiile de aici si incerc sa ma inarmez cu calm si sa ma duc poate maine la firma sa vad ce imi raspunde la adresa oficiala pe care le-am facut-o anul trecut.
Multumesc
poze cu Dorian
khelln spune:
La Multi Ani si un an bogat in bucurii si "altele".
Situatia mea> am incheiat contractul cu casa de pensii in ianuarie 2002, am nascut in iulie 2002 si pana in 2004 iulie am primit si banii. Eu nu am avut carte de munca.
Pana in prezent nu am primit nici o instiintare legat de restiturea impozitului pe CIC 2003. Daca am inteles bine ar trebui sa mai primesc acesti bani.
Cui sa ma adresez prima data Casei de pensii sau Administratiei Financiare??? Cum sa procedez???
Multumesc mult,
noemi
Cary spune:
Daca ai primit indemnizatie de matern/copil de la Casa de Pensii atunci ei trebuie sa-ti emita o FF rectificata pe care o duci la Adm.F.
Daca ai primit indemniz.si de la SC atunci depui o cerere catre Dir.Gen.sa i-a masurile ce se impun pentru intocmirea FF rectif,apoi completezi din nou o Decl.pe venit si o depui la Adm.F.(impreuna cu FF rectif.de la Casa de Pensii,daca exista),urmat sa te programeze ei cand sa ridici bani!
Faci cerere de eliberare FF rectif. DOAR pentru anul 2003!
Succes!
ili spune:
De la CNPAS Cluj-Napoca ridici FF2 ,depui la Admin.Financiara (8,00-12,00),este Ghiseu special pt.indemnizatii ,parca ghiseul 15 ,ieri am vazut,eventual te intresez de program de lucru la www.pensiicluj.ro ,
ili
vlada spune:
Fiindca am spus ca voi reveni cu situatia mea - iata - inca sunt in tratative cu Firma pt. refacerea FF...tot ma amana in speranta ca voi renunta, spunandu-mi ca nu mai pot rectifica fisa si nu pot separa indemnizatia pt. cresterea copilului de cea de la Casa de Pensii... Da' tot nu ma las !
Andreea si Vlad
Iubirea mea
vlada spune:
Merci Ili ! Chiar luni ma duc sa depun cererea...ei s-au ferit sa o accepte,tot imi spuneau ca nu e nevoie...dar sigur o depun,ca am inteles ca sunt obligati sa-mi raspunda apoi in 30 zile,nu?
Andreea si Vlad
Iubirea mea
Aalina spune:
Da vlada asa e . Mie mi-au raspuns in 30 de zile ca nu se poate
Am si argumentele lor pe doua pagini. O sa le scriu si sa le postez aici. Zau ca nu mai stiu ce sa fac...
poze cu Dorian
Aalina spune:
Referitor la cererea dumneavoastra va comunicam urmatoarele
· Legea 571 reglementeaza modul de asezare si incasare a impozitelor si taxelor care se fac venit la bugetul statului sau la bugetele locare si are aplicabilitate exclusiva incepand cu anul 2004 (legea nu retroactiveaza). In ceea ce va priveste, din punct de vedere al impozitelor cu retinere la sursa, toate reglementarile legii 571 v-au fost aplicate.
· OG nr.7/2001 privind impozitul pe venit (actualmente abrogata) s-a aplicat in perioada ian 2002-31.dec 2003 si prevede urmatoarele:
· Art5 lit a – nu sunt venituri impozabile si nu se impoziteaza potrivit prezentei ordonante urmatoarele a)ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asiguraruilor de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, precum si cele de aceeasi natura primite de la terte persoane cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca, de maternitate si pentru concediu platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani care sunt venituri de natura salariala.
· HG nr.54/2003 publicata in MO 83/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OG nr.7/2001 – explica pe larg prevederile articolului de mai sus (a se vedea explicatiile!):
· Art.5 lit d din OG 7/2001 la care faceti referire prevede ca neimpozabile sumele incasate din asigurari: “sumele incasate din asigurari de orice fel, reprezentand despagubiri, sumele asigurate, precum si excedentul rezultat din fructificarea rezervelor constituite din primele platite de asigurati”. Astfel dupa cum se poate observa, HG 54/2003 – precizeazanatura acestor venituri decurgand din asigurarile de orice fel, potrivit Legii 32/2000 cu modificarile si completarile ulterioare – privind societatile de asigurare si supravegherea asiguratilor (publicata in MO 148/2000)
· Astfel sunteti asigurata in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, reglementat de L 19/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, prin cele doua modalitati permise de lege la un moment dat si anume: - obligatori, prin efectul legii, calitatea de asigurat decurgand din statutul de salariat cu contract individual de munca; - optional, cf. art.5 alin (2) din /legea 19, ca persoana care doreste sa isi completeze venitul asigurat. Astfel in ambele ipostaze, dumneavoastra ati contribuit la sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si in consecinta, beneficiati de prestatii de asigurari sociale conform legii (art.4 alin 3. din l19/2000) Acest lucru s-a intamplat in perioada 2003 – 2004 iar prestatiile dumneavoastra sunt conforme cu art.7 din L19/2000 care prevede urmatoarele:
1. In sistemul public de pensii, prestatiile de asigurari sociale reprezinta venit de inlocuire pentru pierderea totala sau partiala a veniturilor profesionale, ca urmare a batranetii, invaliditatii, accidentelor, bolii, maternitatii sau decesului, denumite in continuare riscuri asigurate.
2. Prestatiile de asigurari sociale se acorda sub forma de pensii, indemnizatii, ajutoare, alte tipuri de prestatii prevazute de lege, corelative cu obligatiile privind plata contributiei de asigurari sociale;
3. In sistemul public, asiguratii nu pot beneficia concomitent de doua sau mai multe prestatii de asigurari sociale pentru acelasi risc asigurat cu exceptia celor pentru prevenirea imbolnavirilor si recupereraea capacitatii de munca.
In consecinta sumele pe care le-ati incasat in perioada 2003 – 2004 in baza asigurarilor conform L 19/2000 reprezinta venit de inlocuire pentru riscuri asigurate numit fie indemnizatie pentru maternitate, fie indemnizatie pentru cresterea copilului (in conf. cu art. 98 din L 19) si in nici un caz “venit din sume asigurate”, notiune inexistenta in L. 19.
poze cu Dorian