Este obligatoriu?
Este obligatoriu ca pentru solicitarea CIC sa ai copilul in ingrijire?
Adica, tata solicita CIC iar mama il are in ingrijire pentru a micsora impozitul pe venit, se poate?
Bobita, 30 sapt si mamica lui Mariutza iubita
DPN 30 dec, dr. Adrian Neacsu, Judetean Ilfov
Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969
Raspunsuri
marius spune:
Nu inteleg intrebarea. Cum adica tata cere si mama are grija pt diminuarea impozitului pe venit? Vrei te rog sa reformulezi?
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Manuc spune:
Cred ca se refera la deducerea suplimentara de impozit pentru copilul din ingrijire. Parerea mea e ca nu are nici o legatura una cu alta. Se obisnuieste ca tatal sa beneficieze de deducere de impozit pentru copilul avut in ingrijire in timp ce mama este in CIC. Deci e posibil si invers.
Manuela si bb Costin
marius spune:
Aaa..deducere suplimentara? Deci concediu paternal si baza impozabila diminuata la mama.
Da, este posibil bazele legale sunt diferite. Una tine de asigurarile sociale (tata) si cealalta de fiscalitate (deducerea de baza resp. suplimentara - mama).
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Bobita spune:
Multumesc. La deducerea suplimentara ma refeream. Multumesc mult de tot.
Bobita, 30 sapt si mamica lui Mariutza iubita
DPN 30 dec, dr. Adrian Neacsu, Judetean Ilfov
Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969
night_elm spune:
salut,
ma lamuriti si pe mine ce e cu aceasta deducere suplimentara de impozit pentru copilul din ingrijire, pentru ca nu am nici cea mai vaga idee la ce se refera
multumesc
Rozi spune:
Termenul corect este "deducere personala suplimentara pentru persoane in intretinere".
Atunci cand se calculeaza impozitul datorat de o persoana, din baza de calcul se scad niste sume, printe care si deducerile personale. Astfel, baza de calcul scazand, scade si impozitul datorat!
Deducerea personala de baza se acorda pentru membrii de familie aflati in intretinerea persoanei care obtine venituri impozabile.
Victoras (24.08.2004)