Raspuns la "reclama pentru dansatoare"
Cu prejudecati prostesti nascute de minti inguste te intilnesti la tot pasul, trebuie sa stii cum sa le privesti si mai ales cum sa vezi mai departe decit mintile strimte care le-au nascocit. Daca nu, te adaogi lor si incepi sa arati si tu cu degetul!!! Jalnic!...
De ce spun asta? Am venit in Canada acum 15 ani, la 19 ani. Am auzit atitea despre romani! Hoti, lenesi, curve... Adevarat? Asta ne caracterizeaza? Eu zic ca nu!
Prima oara cind am auzit de Dracula vampirul a fost aici, cind am inceput la scoala de Engleza, chiar profesoara m-a intrebat... Cind vorbeam despre tara de unde venim, eu am zis Romania. "tara lui Dracula?"... Da, zic eu oarecum mirata cit de bine stie ea istoria Romaniei si ca se referea la tatal lui Vlad Tepes, Dracula. "uuuu, tara vampirilor!"... Ceee??? Care vampiri?...
Romania?.... Aaaaa, Nadia Comaneci! Esti gimnasta? Unde naiba vede gimnasta ca sint grasa si frumoasa!
Romania?... Aaaaa, esti tiganca?... Am auzit ca majoritatea sint tigani... nu, sint tataroaica, tot cu cortul umblam si noi la origine, ne plac caii si dansam pina in zori de zi la petreceri... Tataroaica, nu stim ce e aia... Neamul lui Genghis-Han! Aaaa... Si-au pierdut interesul, nu eram tiganca!...
Despre dansatoare tot aici am auzit si asta in 1995, de Sarbatori... Am avut un minipetrecere acasa la noi, nu ceva pregatit, ci mai mult improvizat, cu prieteni care au venit pe neasteptate si am facut o masa intima si vesela... Mincare, bautura... Vine si un prieten foarte bun impreuna cu o fata. Ne-o prezinta ca pe prietena lui, o fata draguta foc. Buuunnn... Incepe o discutie despre dansatoare... Tocmai venisera citeva sute din Romania cu viza de lucru. Au inceput toti barbatii sa balacareasca dansatoarele...mama-mama ce era la gura lor!!! "curve", "ne fac tara de ris", "nenorocite"...
Fata aia dintr-o data zice si ea "ia mai lasati prostiile astea! Tu vorbesti asa de dansatoare? (ii zice unuia care era cu nevasta!...) ia vezi ca ii spun lui Dana, aia careia ii faci ochi dulci si te tii de capu' ei ce parere ai in public despre ea... si am sa le spun la toate fetele ce spui despre noi in public! Vii la noi la bar si esti in stare sa stai si in limba, arunci cu banii dar vad ca in fata lui nevasta-ta esti mielusel!... HA!!! A ramas toata lumea masca!!!
Mi-am cerut scuze in primul rind fetei respective pentru ca ei de fapt au jignit-o la masa mea!...
Dupa ani si ani am intilnit-o din nou pe fata aia!... In alta societate. Ea m-a recunoscut si a venit la mine! O doamna super bine... Cine o fi? pai eu sint, dansatoarea care a fost la voi de Craciun zice ea rizind... Uite, el este sotul meu.... prezentarile de rigoare... Se casatorise cu baiatul doctorului M... care are cabinete nenumarate si chiar si blocul lui cu cabineta, dat cu chirie medicilor!!!... Facuse nunta ca in povesti, era superadorata de barbat si indragita de lumea din jur!... Si se invirtea in societatea inalta!...
Dupa un timp l-am prins in pat pe al meu sot cu o dansatoare!... Cu zece ani mai tinara decit mine, mai frumoasa!... Numele de stage Mona-Lisa!... Ar fi trebuit sa fiu geloasa si sa incep si eu sa balacaresc dansatoarele care vin aici si ale naibii strica casele oamenilor! Nuuu!!! Nu ea a fost de vina!.. Si ea, la fel ca si mine a fost o victima!...
Apoi am mai cunoscut dansatoare multe, unele casatorite cu prietenii sotului meu, altele amantele celorlalti prieteni... Am fost la petreceri impreuna, chiar si in long week-enduri la cabane. Acolo, intr-o zi ploioasa in cabana am intrat mai mult in viata lor, le-am auzit povestile, am ris cu ele si am plins... Sint femei si le admir pe toate!... Sint luptatoare in viata, sint bune la inima care se gindesc la cei din jur si la familiile lor mult, cu toate ca se pare altfel, banul nu are valoare pentru ele decit daca pot ajuta pe cei din jur si familia, le place sa faca mici bucurii celor din jur asa, dezinteresat, sint inimoase... Sint sexoase si frumoase si sint sigure pe ele, versate si superaranjate!... Sint femei ca si noi si ar trebui sa ne privim ca surori, nu ca inamici din tabere adverse sau membrii ai unei societati mai joase! Pina la urma, daca ai sta de vorba cu o dansatoare ai mai invata cite ceva in viata!!!
Daca mi-asi incuraja fetele la asa meserie? Le voi incuraja sa-si aleaga meseria care le place! Si daca vor alege asta am sa le-o spun sa o faca din placere si am sa le fiu aproape sufleteste sa vina la mine cu orice problema sa le dau dragostea mea si intelegerea neconditionata!
Acum, ca am ajuns la 35 de ani, imi pare rau ca nu am incercat sa fiu si eu dansatoare la tinerete!!! Pe bune! O sa ramina mereu o fantezie de-a mea...
Si nu in Romania s-a inventat asta, oameni buni! De cind lume asi pamintul au fost dezmaturi si orgii, haremuri si femei dansind pentru admiratia si placerile barbatului!!!
Asa ca nu mai aruncati cu pietre si nu mai criticati, incercati sa intelegeti si sa vedeti mai departe decit mintile inchise!!!
Si pina la urma Cine poate oase roade!...![]()
Alice