hipertensiunea esentiala si sarcina

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kity2004 spune:

Buna din nou fetelor.

Acum vreo 3 saptamini mi-a fost foarte rau cu tensiune putin marita 14/8) dar in schimb aveam pulsul foarte mare si tremuram toat, Asa am ajuns la urgent unde dupa citeva controlae mi s-a spus ca nu este nimic cardia si cauza ar i tiroida.

ma duc Parhon si dupa analize cu internaqre diagnistic- hipertiroidie in faza foarte avansata . Mi s-a spus ca mai mult ca sigur este din perioada sarcini , daca nu dinaintea ei , si eu avind un organism sanatos ( pina in sarcina) nu am avut nimic ia5r hipertensiunea s-a datorat in mod sigur tiroidei . Cind i-am spus ginecolocului acesta a spus senin " nici nu m-am gindit la asta" .

Asa ca avet grija si cu tiroida cele cu hipertensiune.

Oana si Iza-Maria DN 19 iulie 2004
http://community.webshots.com/user/oanavilcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Multumim frumos pt. sfat, Kity! Tu ai mai avut si vreun alt simptom legat de tiroida asta sau nu? Eu am intrat de ieri in saptamana a zecea! Nu am probleme in sensul de scurgeri sau dureri de burta in schimb stau fff. prost cu starea de voma.....asta e... o sa treaca si perioada asta!

Mihaela 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Si eu am avut probleme cu o hipertiroidie, dar acum 5 ani jumate. Eu eram f nervoasa, imi sarea tzandara din orice, aveam puls mare (120-130), slabisem la 45 de kile, transpiram ca un cal la curse. Dar nu-mi amintesc sa fi avut tensiune. Tot la Parhon am fost, am facut tratament cateva luni si de atunci n-am mai avut probleme.

Miflore, ma bucur sa aud de tine. Cum stai cu tensiunea? Eu n-am avut nici o greata pe toata sarcina! Sper sa-ti treaca starea asta cat mai repede

Poze (23.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kity2004 spune:

Buna !
Pe timpul sarcinii nu am avut decit tensiune ( care eraw legata de tiroida dar nu si-a dat nimeni seama ) nimic altceva.

Oana si Iza-Maria DN 19 iulie 2004
http://community.webshots.com/user/oanavilcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Ma reintorc la subiectul vostru ca sa va incurajez. Poate nu va mai amintiti de mine, am fost cam de multisor pe-aici!
Am avut tensiune in ultimele 3 luni de sarcina destul de mare, aproape de preecampsie. Dar totul a fost ok, acum sunt bine si eu si bebelina mea de 2 luni si 2 saptamani.

Deci....se poate!!!

Succes si sanatate multa tuturor.

Cornelia, Dan si Ioana-Alexandra (01.02.2005)
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
http://www.alex.dan-cornelia.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Corneliaa, bineinteles ca mi-amintesc de tine! Sa-ti traiasca bebelina, sa se faca mare si frumoasa! Ma bucur din suflet c-ai trecut cu bine peste ultimele 3 luni! Acum ti-e bine cu tensiunea, ti-ai revenit?
Multumesc de incurajari! Eu oricum sunt o tipa optimista de fel, e-adevarat ca vreau sa fiu bine informata dar nu ma gandesc niciodata ca voi pati ceva rau. N-am stari depresive, nu-mi iau tensiunea zilnic sa devin obsedata, ma controlez, e-adevarat, dar in limite normale. Sigur ca dac-as simti ceva in neregula m-as duce imediat la medic!
Eu sunt bine acum, am scapat de greturi, mai am doar asa, cand si cand cate o stare trecatoare dar incomparabil cu ce-a fost. Si sunt in saptamana 17, sunt foarte mandra! Am luat deja 5 kg, o fi cam mult?
si sanatate tuturor!
Mihaela 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Cu ceva intarziere am descoperit si eu acest subiect care mi s-a parut extrem de util. Fac si eu parte din gasca celor cu HTA indusa de sarcina si mi-au fost de mare ajutor postarile voastre.

Mihaela, cum a decurs sarcina ta?

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal
POZE NOI;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Fetelor, ce ma bucur ca amdescoperit acest subiect!
Eu nu stiu daca este cazul sa-mi fac probleme, dar oricum imi fac, asa ca sa va povestesc:
Ieri am facut prostia sa ma duc la o inmormantare (a murit unchiul meu) si am condus dus-intors vreo 250-300 km, le-am vazut si pe femeile alea plangand, nu am fost la cimitir, dar...m-a afectat ff tare si cand am ajuns in Bucuresti, eram la volan si mi-a crescut ff mult tensiunea, ca m-a apucat tremuratul, m-am facut leoarca din cap pana-n picioare si am ametit rau de tt, nu stiu cum am condus pana acasa...nici nu prea mancasem.
In fine, am mancat cand am ajuns si m-am bagat in pat, am atipit vreo 15 min si cand m-am sculat muream de frig, m-am dus sa-mi cumpar tensiometru si aveam tens 13 cu 7, eu de ob o am 10.6 in sarcina, si 12.6 inainte. Azi dim eram ok, dar tens e tot maricica, 12.6.
Am vb ieri cu Tutunaru si mi-a spus ca daca scade e ok, daca nu, sa merg sa ma vada si sa ma linistesc, sa stau cuminte. A mai scazut si ma simt bine acum. Sa vedem cat o am diseara.
M-am speriat atat de tare…
Cum au decurs sarcinile voastre?

Pupicei, Ingeras 24+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Ingeras si eu am avut niscai probleme cu tensiunea la inceputul sarcinii, adica am avut vreo 2 puseuri de 14/9, am fost la Tutunaru si mi-a dat sa iau Dopegyt pana scade si apoi MagneB6 cate 4/zi, pana am nascut. E drept ca am si stat linistita si n-au mai aparut probleme. Deci..relax..totul se rezolva.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 8 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Madau, sar'na frumos din suflet! tensiunea mea este in continuare 139/79, deci mare, la limita. Am vorbit astazi iar cu T si mi-a spus ca la 14/9 ne alarmam si sa ma monitorizez in continuare, sa-l sun daca e vreo schimbare. Nu ar trebuie oare sa fac ceva, preventiv, sa mai scada?
Tu cate pastile de Dopegyt ai luat si cate zile?
Pupicei multi.

Pupicei, Ingeras 25+ Maya

Mergi la inceput