Cine suporta in prezent CAS-ul ?

Cine suporta in prezent CAS-ul ? | Autor: dely99

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare: cine suporta CAS-ul in prezent ? Pana acum am primit salariul de 6.100.000 lei dar am auzit de la alte mamici ca ele primesc din septembrie 6.500.000 lei. Am intrebat la mine la servici despre asta si contabilul mi-a spus ca numai din luna noiembrie a aparut nu stiu ce reglementare sau ... nu stiu ce si de-abia luna aceasta o sa primesc cei 6.500.000 lei. De cand trebuia deci sa primesc toti banii ? Am citit si eu despre Ord. 93/26.08.2004 ca am vazut un subiect asemanator dar si acolo scrie ca se retin 6,5% dintr-un salariu minim brut pe ec. Dar vreau sa stiu de cand nu ni se mai retine din salariu, sa stiu daca am luat teapa sau nu!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ordonanta nr. 93 din 26/08/2004

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 798 din 30/08/2004

Intrare in vigoare: 02/09/2004

"(21) Contribuțiile pentru persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului se stabilesc prin aplicarea cotei de 6,5% asupra sumei reprezentând valoarea unui salariu minim brut pe țară."

Art. II. - Prezenta ordonanță intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

cu alte cuvinte ai luat teapa pt lunile sept. si oct.dar e o forma de a lua teapa pt ca se pot face state rectificative adica pt noiembrie sa se calculeze si sa se revina cu sumele retinute in plus fata de valoarea admisa de lege.

Gasesti Ordonanta in cauza la mine pe site(cel comercial) in pagina legislativa www.romleas.ro

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput