Clarificari privind CIC - 2004 (3)
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
gandacelu spune:
ca de obicei sunt cetateanul turmentat in ce priveste problemele legislative
nu am timp sa citesc, mi-am aruncat niste ochi in diagonale pe aici dar nu am gasit, desi sigur s-a discutat, asa ca, daca nu vreti sa va repetati, macar puneti-mi un link si ma descurc eu
-in iulie 2004 am iesit din CIC 1 si am platit in continuare la casa de asigurari ca sa pot intra in CIC 2 cu al doilea copil
-in 1 octombrie 2004 am intrat in prenatal
-am nascut in 25 noiembrie
-am auzit ca din 2005 se dau 8 milioane si 3 ani de CIC - este adevarat? beneficiez si eu? (adica, se pune cumva din momentul iesirii din lauzie, eveniment petrecut in ianuarie 2005) - sau nu?!
multumesc mult!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rozi/Rozi.jpg)
Rozi spune:
quote:
Originally posted by gandacelu-am auzit ca din 2005 se dau 8 milioane si 3 ani de CIC- este adevarat? beneficiez si eu? (adica, se pune cumva din momentul iesirii din lauzie, eveniment petrecut in ianuarie 2005) - sau nu?!
Draga Gandacel,iti raspund io ca imi place de tine si m-ai prins intr-o zi (noapte) buna (baiatul meu s-a comportat ADMIRABIL la vaccin)
![](icon_smile.gif)
Inteleg ca ai avut concediu de sarcina si lehuzie care s-a terminat in ian 2005. Din ce-ai povestit se pare ca ai cel putin 10 luni de cotizare in anul 2004 (in ideea ca soliciti in ian 2005 concediul de crestere si ingrijire a copilului). Prin urmare ai dreptul la acest concediu.
apoi: vei lua in fiecare luna, in mana, 7,8 mil.
apoi: nu s-a schimbat perioada de acordare a CIC; in cazul unui copil cu handicap, CIC poate dura pana copilul implineste 3 ani, in rest doar pana la implinirea - de catre copil, desigur
![](icon_smile.gif)
apoi: sa-ti fie copiii sanatosi!
Victoras (24.08.2004)
gandacelu spune:
rozi, multumesc mult! 1000 de pupici lui victoras! si voi sa fiti sanatosi si veselosi!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
ana l spune:
din cite am inteles eu legea ce se refera la CIC, 7,8 mil iau cei care il solicita dupa 31 dec 2004, despre cei aflati deja in CIC nu se mentioneaza nimic. Sunt unele firme care vor plati 7,8 mil si mamelor care pina acum luau 6,5. pina la urma cum e?
mamica lui Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/laura-s/laura-s.jpg)
laura-s spune:
Buna ziua,
eu sunt o viitoare mamica de iulie 2005, dar ma intereseaza acest sibiect. Vreau sa va spun mai multe lucruri:
1. atentie, nu toate casele de pensii vor sa dea 7.8 mil mamelor care au intrat in CIC in 2004, deci trebuie sunat la firma si batut contabilul la cap.
2. nu se primeste exact 7.830.000 pentru ca legea zice clar: CUANTUMUL BRUT LUNAR ....este de 85% din sal. mediu pe economie; din acest brut se mai retrage 6.5 % sanatate, in rest nimic altceva; daca nu e asa va rog sa-mi spuneti; legea spune ca nu se impoziteaza cu acel 16 % si cu restul pt somaj,pensii, etc...
3. eu vreau sa merg la servici - daca sanatateaimi permite pana in ultima zi si dupa ce nasc sa-mi iau cele 126 zile cu salar 85 % din media pe ultimele 6 luni. Credeti ca pot asa? Si numai dupa aceste 126 zile sa cer CIC?
Va multumesc,
Laura
dandana spune:
laura, marius are dreptate! cum adica NU VOR? ce vrei sa spui?
iar sanatatea calculata cu 6.5% din 2 sal min nu se retine de la asigurat ci din cas-ul datorat de firma
asa ca aia e suma!
Diana_b spune:
1. Sint angajata de 7 ani la o firma, cu carte de munca, si primesc CIC de 1 an. Firma se desfiinteaza si voi fi angajata la alta firma a aceluiasi patron. Cum fac sa primesc CIC in continuare? Patronul a zis ca vrea sa-mi plateasca CIC pina la sfirsit, dar sa ma interesez eu ce trebuie facut.
2. Sotul meu lucreaza la aceasi firma (care se va desfiinta). Ar putea face el cerere la casa de pensii (sau unde se face) pentru CIC pina implineste copilul 2 ani si sa primeasca cele 7800000 lei?
Multumesc.
P.S. Sa inteleg ca primim si noi 7,8? Atunci cade intrebarea 2.
Diana si Mircea (2.01.2004)
Album Mircea
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/laura-s/laura-s.jpg)
laura-s spune:
Buna ziua,
oare ma ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea 3. adica daca pot lua cele 126 zile cu plta de 85 % din media pe ultimele 6 luni, dupa ce am nascut? Eu vreau sa merg la servici pana in ultima zi daca pot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ingridnen/ingridnen.jpg)
ingridnen spune:
Dragi consultanti,
Verisoara mea este in CIC cu bebe care are acum 11 luni. In luna mai 2005 va naste al 2-lea copil. Eu am citit mai de mult in ziar ca poate face cerere imediat dupa nasterea celui de-al doilea copil pentru a ramane in CIC pana cand acesta va implini 2 ani (deci pana
in mai 2007). Patronul firmei la care lucreaza (cu salariul minim pe economie de altfel...) ii contesta acest drept.
Cum trebuie sa procedeze ??
va multumesc mult
Ingrid