Clarificari privind CIC - 2004 (3)
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
clausirobert spune:
Draga Marius!
Urmaresc de ceva vreme subiectele dezbatute aici si sunt pur si simplu profund impresionata de contribuita ta!! Esti bun de pus la PANOUL DE ONOARE !!
Tu stii ca sunt angajati specializati care nu sunt in stare sa-ti dea raspunsuri asa de utile atunci cind le ceri... ce sa mai vorbim sa te indrume corect? Ce mai, ESTI O BINEFACERE!
Eu una am primit majoritatea rasunsurilor numai citind comunicarea purtata pe site. Si chiar si eu am un caz destul de alambicat (chiar te-am consultat cu putin timp in urma) la care cred ca am gasit solutii numai reflectind la sfaturile tale date celorlalti.
Atit am vrut sa spun!
In rest NUMAI BINELE SA TE URMAREASCA PE TINE SI MINUNATA TA FAMILIE!
CLAUDIA 36sapt
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ruprich spune:
Am si eu 2 intrebari.
Am nascut in martie 2004, am stat acasa numai cele 126 de zile, dupa care am inceput serviciul.
1. Pot sa intru in CIC in 2005?
2.Daca da cu ce suma din 2004 sau 2005? (Eu auzisem ca se da 10 mil in 2005.)
Amaya spune:
Ruprich,
Da poti sa intri in CIC in 2005. Nu conteaza cand ai nascut ci conteaza cand depui pentru prima oara cererea pt. CIC si daca tu o depui in 2005 vei beneficia de 85% din salariul mediu pe economie stabilit pentru anul 2005, respectiv aprox 7.829.000.
Daca spun prostii cineva ma va corecta cu siguranta...
Oana si comoara 30+ sapt
Dr. Hamid - Medicover/Filantropia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rozi/Rozi.jpg)
Rozi spune:
1. da
2. 7.830.000 (vezi raspunsul lui Mercedes)
Ha, acum am vazut ca in acelasi timp iti raspundea si Amaya
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Claudelu merci pentru aprecieri. Eu le transmit in egala masura tuturor celor care raspund in afara de mine, in mod neoficial ii consider coechipieri. Multumesc tuturor in mod sincer!
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ele/Ele.jpg)
Ele spune:
Revin cu o alta problema. Azi am fost la Casa de pensii sa ma interesez de CIC ,mai bine zis daca imi pot da banii ei direct si am inteles ca nu se poate, ramanand sa ma plateasca firma iar ulterior acesti bani sa fie scazuti din declaratii (sper ca am inteles bine). Problema este ca intre timp s-a infiintat o alta firma a aceluiasi patron iar eu sunt singura angajata la firma veche. Deci nu sunt declaratii de unde se pot scadea acesti bani iar firma nu vrea sa-mi dea banii pana nu primesc de la Stat.
Cum ar trebui sa procedeze firma sau eu? Se poate considera si ca firma nu are activitate, ei atunci cu ce sa ma plateasca???
Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
Ellina spune:
Buna Marius,
sunt o viitoare mamica cu o mare problema. am terminat anul acesta (2004) facultatea de stomatologie si incepand cu 1 ianuarie 2005 voi fi incadrata ca medic stagiar.cu toate acestea, m-am angajat la un cabinet ca registrator de pe 1 noiembrie. intrebarea mea este: voi putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca trebuie sa nasc in luna august (intre 1 si 10)?
o alta intrebare ar fi: unde ne incadram noi, din punct de vedere legislativ, ca absolventi ai facultatii de medicina, in perioada de dupa terminarea studiilor si pana la inceperea anului de stagiu (aproximativ 4 luni -- septembrie - decembrie), perioada in care noi nu putem fi angajati ca medici pentru ca nu am facut anul de stagiu care este obligatoriu? in acest caz, mai pot beneficia de aceasta indemnizatie daca nu am fost angajata in aceasta perioada?
Gabriela
Amaya spune:
Marius, am si eu o intrebare cam stupida, dar care ma tot roade de cateva zile: cam care sunt posibilitatile ca legea prin care se stabileste indemnizatia pentru CIC sa se schimbe in urmatoarele luni?...am vazut ca in proiectele electorale ale lui Basescu suma pe care vor ei sa o propuna pentru CIC este de 70 Euro/luna ceea ce nu cred ca avantajeaza pe nimeni, mai ales comparativ cu cat se ia acum sau cu cat se preconizeaza pentru anul viitor...
multumesc mult
Oana si comoara 31+ sapt
Dr. Hamid - Medicover/Filantropia
betilina spune:
Buna tuturor! Am si eu o mare nelamurire si nu prea reusesc sa gasesc un raspuns exact, in urma caruia sa pot lua o decizie corecta.
Sunt gravida in sapt 29. Ar trebui sa nasc in jur de 10 martie. Nu stiu cum sunt legile in cazul concediului prenatal si postnatal.
Stiu ca sunt 126 de zile in total si am inteles ca 42 de zile sunt obligatorii dupa data nasterii, inainte sa intri in CIC. Dar eu vreau sa stiu f clar daca ma poate obliga vreo lege sa-mi iau toate cele 126 de zile de concediu inainte de intrarea in CIC sau pot renunta la o parte din ele si raman obligatorii doar cele 42 dupa nastere si inainte de CIC?
Eu vreau sa stiu f exact pt ca ma avantajeaza f mult sa merg la servici cat mai mult, decat sa stau acasa in concediu pre si postnatal 126 de zile in care sa iau 85% din actualul salariu si fara celelalte beneficii materiale. Pe de alta parte daca sunt obligatorii cele 126 de zile de concediu, nu vreau sa las mult mai multe dupa data nasterii, in conditiile schimbarii politice actuale, caci nu stiu care vor putea fi modificarile aduse la legislatie de noua guvernare, mai ales in conditiile in care salariul meu este mic.
Va multumesc mult si sper sa reusesc sa ma lamuresc, caci nimeni nu stie prea bine cum sunt legile, nici cea de la personal, nici cea de la salarii, nici medicul de familie, care azi mi-a spus ca toate 126 sunt obligatorii si sa vin imediat dupa sarbatori sa-mi dea prenatal!
Betilina 29 sapt DPN 10 martie
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rozi/Rozi.jpg)
Rozi spune:
quote:
Originally posted by betilina
Buna tuturor! Am si eu o mare nelamurire si nu prea reusesc sa gasesc un raspuns exact, in urma caruia sa pot lua o decizie corecta.
Sunt gravida in sapt 29. Ar trebui sa nasc in jur de 10 martie. Nu stiu cum sunt legile in cazul concediului prenatal si postnatal.
Stiu ca sunt 126 de zile in total si am inteles ca 42 de zile sunt obligatorii dupa data nasterii, inainte sa intri in CIC. Dar eu vreau sa stiu f clar daca ma poate obliga vreo lege sa-mi iau toate cele 126 de zile de concediu inainte de intrarea in CIC sau pot renunta la o parte din ele si raman obligatorii doar cele 42 dupa nastere si inainte de CIC?
Eu vreau sa stiu f exact pt ca ma avantajeaza f mult sa merg la servici cat mai mult, decat sa stau acasa in concediu pre si postnatal 126 de zile in care sa iau 85% din actualul salariu si fara celelalte beneficii materiale. Pe de alta parte daca sunt obligatorii cele 126 de zile de concediu, nu vreau sa las mult mai multe dupa data nasterii, in conditiile schimbarii politice actuale, caci nu stiu care vor putea fi modificarile aduse la legislatie de noua guvernare, mai ales in conditiile in care salariul meu este mic.
Va multumesc mult si sper sa reusesc sa ma lamuresc, caci nimeni nu stie prea bine cum sunt legile, nici cea de la personal, nici cea de la salarii, nici medicul de familie, care azi mi-a spus ca toate 126 sunt obligatorii si sa vin imediat dupa sarbatori sa-mi dea prenatal!
Betilina 29 sapt DPN 10 martie
Bertilina, tu stii corect: din cele 126 de zile, doar 42 sunt obligatoriu de luat DUPA nastere. Repet ce-am mai zis si altadata: acest concediu este un drept (de care poti benefica sau nu, la alegere) si nu o obligatie!
Sarcina usoara si Sarbatori Fericite!
Victoras (24.08.2004)