Clarificari privind CIC - 2004 (3)

Clarificari privind CIC - 2004 (3) | Autor: marius

Link direct la acest mesaj

Continuare de la :
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31471&whichpage=10" target="_blank">http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31471&whichpage=10"Clarificari privind CIC - 2004 (2)" /url]

85% din valoareas acestora asa cum au fost obtinute.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

buna seara!
Vreau si eu sa va intreb ceva.Lucrez la un cabinet la care singura angajata sunt eu si tot eu fac si actele de contabilitate.pana acum unele au fost simple,altele am mai intrebat si a mers.
dar din ianuarie trebuie sa fac state cu mine in concediu prenatal,sunt acum in sapt 29 de sarcina.
As vrea sa intreb daca ajuta cu ceva marirea salariului pe lunile anterioare,ex pe oct,nov dec, pt a primi mai multi bani de la cas,si cate luni se iau in calculul concediului prenatal de 85%?? ultimile 6 sau 10 luni?
Daca ar fi ultimile 6 ar conta marirea, dar la 10 luni,nu cred ca se cunoaste.
Va multumesc anticipat!

Alipiticot si bb 26+ sapt
Dr Mihalceanu Cuza Voda
DPN 15-20 febr 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

6 luni trebuie nu 10, deci de principiu da conteaza marimea daca se rezolva.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Multumesc mult! de rezolvat se rezolva cu marirea.

Alipiticot si bb 26+ sapt
Dr Mihalceanu Cuza Voda
DPN 15-20 febr 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

marius, multumsc mult. chiar nu am gasit pe nimeni sa aiba rabdarea sa-mi explice ce si cum. si parca nu ne putem bucura cum trebuie de vestea cu bebele din burtica. ca ne e (mie si sotului meu) teama sa nu fie necesar sa merg la serviciu in august imediat dupa ce nasc.mai am unele nelamuriri insa, te rog...si multumesc din nou.
1. am inteles cu contractul de munca. in eventualitatea reluarii unei activitatii din martie, cand se termina CIC 1, sunt suficiente cele 5 luni de munca (martie-iulie)pt ca totul apoi sa decurga normal, adica sa primesc cele 7 mil si...? stiam ca sunt necesare 10 luni de contibutie la cas...! (???)
2. " sa nu uiti sa achiti cotizatiile lunare la ctr. individual la CJPAS." - imi spuneai. despre ce cotizatii este vorba? pana acum nu am achitat personal nimic. habar n-am!!! au oprit ei ce au crezut de cuviinta. persoana de contact este pur si simplu inabordabila, ca multi functionari de pe la noi. daca as stii ceva concret n-ar mai trebui sa ii solcit prea mult din timpul ei

OANA SI STEFAN-VLADIMIR

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Marius,
multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca dupa 1 septembrie ar trebui sa primesc mai putin cu acel 6,5%?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Draga Marius,
poti sa-mi spui si mie care este legea (si eventual unde o pot gasi) conform careia se calculeaza banii primiti in pre si post natal?
Deasemenea poti sa-mi spui ce impozite se opresc in timpul acestui concediu de 126 de zile?

Multumesc frumos

Oana si comoara 29+ sapt
Dr. Hamid - Medicover/Filantropia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

Fetelor, Marius e plecat o saptamana! Dc aveti nevoie urgent de raspuns...poate cautati pe pagina lui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am revenit dar plec. Asta e viata.

Pt Amaya.
Pt materniatate (pre si postnatal) se calculeaza astfel:
1. Se aduna tiate veniturile (salriile) brute realizate in ultimele 6 luni anterioare intrarii in prenatal sau postnatal dupa caz. Se inmulteste cu 85% iar rezultatul se imparte la total nr. zile lucratoare (oficiale) din perioada celor 6 luni luate in calcul. Rezultatul obtinut reprezinta dreptul zilnic la indemnizatie. Acesta se va inmulti in fiecare luna in parte cu nr de zile lucratoare din acea luna si va rezulta indemnizatia bruta. NU se retine impozit incepand cu acest an conform codului fiscal.

pt mmag:

Da cu acei 6.5% din minim pe economie.

Acum am plecat. Ne auzim - sau ne vedem la Bucuresti duminica dupa amiaza.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Marius, multumesc mult pentru raspuns...

cand te intorci poti sa-mi spui si baza legala, fiindca in momentul de fata colega mea de la resurse umane calculeaza indemnizatia pentru pre si postnatal ca medie a ultimilor 10 luni si nu as vrea sa ma trezesc ca trebuie sa dau bani inapoi...

multumesc anticipat,

Oana si comoara 29+ sapt
Dr. Hamid - Medicover/Filantropia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Buna seara.
Va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns sau o parere.
Este vorba de prietena mea care e gravida in 31 sapt si va naste la inceputul lunii febr 2005. Este angajata cu carte de munca din apr 2004, iar de curand s-a mutat la o alta firma, tot cu carte de munca. Intrebarea mea este daca poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Alexandru si mama (26 apr 2004)
noi

Mergi la inceput