Protectia salariatilor prin servicii medicale ???

Protectia salariatilor prin servicii medicale ??? | Autor: ticka

Link direct la acest mesaj

Salut, poate cineva sa ma ajute? Ma intereseaza daca exista ceva in legislatzie referitor la asigurarea controalelor medicale de catre angajatzi?
Ce am gasit :

quote:
CAPITOLUL II
Comitetul de securitate si sanatate in munca

Art. 179. - (1) La nivelul fiecarui angajator se constituie un comitet de securitate si sanatate in munca, cu scopul de a asigura implicarea salariatilor la elaborarea si aplicarea deciziilor in domeniul protectiei muncii.
(2) Comitetul de securitate si sanatate in munca se constituie in cadrul persoanelor juridice din sectorul public, privat si cooperatist, inclusiv cu capital strain, care desfasoara activitati pe teritoriul Romāniei.
Art. 180. - (1) Comitetul de securitate si sanatate in munca se organizeaza la angajatorii persoane juridice la care sunt incadrati cel putin 50 de salariati.

CAPITOLUL III
Protectia salariatilor prin servicii medicale
... Art. 185. - (1) Sarcinile principale ale medicului de medicina a muncii constau in:
......
c) asigurarea controlului medical al salariatilor atāt la angajarea in munca, cāt si pe durata executarii contractului individual de munca.

Acum intrebarea mea...(ca nu sunt foarte lamurita..) daca firma are mai putin de 50 angajati ce se intampla? Controalele medicale sunt intr-adevar obligatzia angajatorului? Daca aveti vre-o informatie, vre-un link....pls.

Merci frumos

www.balantzedc.go.ro" target="_blank">Balantze DC!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

Nu stiu de unde ai luat cele doua articole dar iti dau eu o alta lege.
Normele generale de protectia muncii 2002 spun la art. 32 ca angajatorii din sectoarele public, privat si cooperatist, inclusiv cu capital strain , sunt obligati sa asigure supravegherea starii de sanatate a tuturor angajatilor prin servicii medicale de medicina muncii.
In continuare de la art.33 pana la art.88 vei gasi si alte precizari. Daca nr. de angajati este mic nu trebuie angajat medic ci se poate face contract cu un medic de medicina muncii-ATENTIE nu este suficient medic cu competenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Este din Codul muncii din 24 01 2003, publicat in 5 februarie 2003 www.indaco.ro/resurse_pr5.html" target="_blank">uite linkul.
Multzumesc frumos, caut pe net sa vad exact cum e scrisa legea. Merci

Mergi la inceput

Beneficiaza cineva dintre voi de astfel de controale periodice la servici? Sau e doar pe hartie? Adica se face ceva concret? Sau e o formalitate birocratica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Gasiti si codul muncii + o gramada de alte legi ordonante etc etc. pe pagina legislativa la mine pe site:

www.romleas.ro

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

DA firma unde lucrez ne plateste la Medicover si o data pe an vin ei si ne fac analize sau mergem noi la ei la ce analize nu se poat face la firma

Mergi la inceput

Am avut si noi abonament la Medicover, dar nu erau servicii medicale de medicina muncii. Cand a expirat abonamentul nu au mai fost facute controale....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Acum sunt sigur servicii de medicina muncii la Medicover

Mergi la inceput

Va multumesc tuturor pentru informatii -

Mergi la inceput