Cand se inchide fontanela? (alt sondaj...)
In Dr. Spock scrie 12 luni...:( Dar lui Tudor aproape ca i s-a inchis...E prea devreme?
Cand i s-a inchis fontanela bebelusului tau?
Multumesc pt raspunsuri
Florina & bb Tudor (8 luni si jumatate)
Raspunsuri
Luizax spune:
A lui Alex (11 luni) e micutza fontanela. Se inchide intre 8 si 18 luni.
Luizax - karkotash shef!
Ender spune:
Cea mai importanta este fontanela anterioara (3,5/3 cm.), ea se inchide treptat pana in luna 18.
Alta fontanela importanta este fontanela posterioara, prezenta la 80% dintre nou-nascuti, este situata intre partea posterioara a oaselor parietale si osul occipital, ea se inchide la 3 luni.
Probleme sunt cand se inchide mai tarziu, nu mai rpd.
---
Album:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448
adriana spune:
Asa stiam si eu...ca pana la 18 luni se inchide si fontanela anterioara...
Daca la tine s-a intamplat mai devreme(la bebele tau adica) ci atat mai bine... cica se pare ca a primit mult calciu de la mamica lui
florina spune:
da...ma gandeam eu. Pediatra m-a pus sa-i dau calciu (deci nu doar din laptele meu il are...) si i-am dat vreo 3-4 luni (10 zile pe luna). Mi-a mai spus sa-i dau si fier, dar nu i-am dat. Acum regret ca i-am dat calciul.
E plin de dintzishori si fontanela aproape ca s-a inchis. Si ma gandeam ca poate ar fi fost mai bine sa se intample toate la timpul lor.
N-am sa-i mai dau medicamente decat dupa o analiza a sangelui. M-am saturat de prescriptiile lor nefondate.
Multumesc pentru raspunsuri.
Florina & bb Tudor (8 luni si jumatate)
tinatache spune:
Noi avem 10 luni jumate si o fontanela anterioara cam de 0,5/0,5 cm, cu alte cuvinte, cat buricul degetului. Nu mi se pare nici mult nici putin, eu zic ca e bine cum e.
Un an nou fericit!
Cristina
ymellda spune:
Florina, si eu i-am dat Andrei calciu si imi pare rau. Si ea e plina de dinti, iar fontanela se simte foarte, foarte putin. Are un an si o luna astazi. Dar acum asta e. Oricum capul nu mai creste atat de mult dupa opt luni, deci nu vor fi probeleme. Asta e cu fontanela, daca se inchide prea devreme, nu lasa creierasul sa se dezvolte normal, dar se pune pana pe la sase luni. O stiu de la un pediatru foarte bun si kinetoterapeut, pe deasupra.
Multa sanatate.
ANDRUTA mica si mamica ALINA