CE sau CINE este Romania?

CE sau CINE este Romania? | Autor: Donia

Link direct la acest mesaj

M-am gandit sa va cer si voua parerea in legatura cu acest subiect: ce sau cine este Romania?
Am citit mai devreme mesaje de felicitare pentru Romania, pe un alt topic. Si mi-am dat seama din nou ca eu am sentimente asa de contradictorii fata de Romania! De cativa ani nu mai pot spune din inima ca imi iubesc tara, pentru ca sunt unele aspecte care imi plac si altele care m-au facut sa-mi pun traista in bat.
Ma intreaba si acum unii canadieni de ce am plecat din Romania. In prima clipa imi vine sa-mi vars tot naduful pentru tot ce merge prost in tara, dar apoi imi dau seama ca nu pot sa-mi vorbesc tara de rau... Ca e a mea, ca e mica si frumoasa, necajita si neinteleasa, batjocorita si de romani (prin asta inteleg politicieni) si de straini... Daca Romania ar fi o persoana, acum as lua-o in brate, acum i-as da doua la fund!
Si stau sa ma intreb: ce iubesc si ce detest? Sau pe cine?
La ce va referiti voi cand spuneti "tara noastra draga"? La oameni? La toti oamenii? La munti, paduri, ape, campii? La istorie? La traditii? La valori (care?)?
De fapt iubim un concept pe care il idealizam din sentimentalism?
Si va mai intreb ceva: putem sa discutam despre tara noastra cu bune si cu rele fara sa ne simtim atacati personal?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)