LaFrance(25)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Doruletz mi-a mers la suflet poezia !!!

Elena,imi pare rau sa aud ca esti inca bolnava,si ca nu au iesit bine analizele.Pe de alta parte ma bucur pentru tine,chiar daca ai sa sacrifici un an din viata,macar vei avea o perspectiva mai buna dupa aceea.

Ca sa raspund si eu la intrebarea Luminitei,acasa pentru mine este aici,linga sotul meu si linga Anna,in casa noastra care nu e nici de departe vreun palat,dar o iubim pentru ca este a noastra!
Romania va ramine intotdeauna locul de unde am plecat si o sa ma doara intotdeauna sufletul de ce se intimpla acolo,dar stiu acum ca nu ma voi mai intoarce .Sarbatorile au fost si vor fi pentru mine un motiv de bucurie,cu brad si Mos Craciun,atita timp cit ma simt acasa!

Sper sa mi se dezumfle degetele odata ca sa pot scrie,deocamdata mai mult va citesc!

Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

De Romania si mie mi-e dor si drag si sunt minioasa, toate la un loc, ca de un copil inconstient care-si face de cap.

Viata mea e aici, fara doar si poate. As vrea si incerc sa fac un pic pentru tara, dar nu merge intr-una treaba si felul de a gindi in tara ma raceste uneori.

Ma recunosc si eu in Luminita cind decide sa nu mai citeasca ziarele. Pe de alta parte iubirea si curiozitatea e mai mare. (ai se vezi ca peste o saptamina, cel mult, ai sa deschis pagina de Evenimentul inaite de DC.

Pupici celor care se duc la vot si nu ma uitati sa numarati votantii timp de sfert de ora si sa-mi scrieti dupa.
Pupici similari la celelalte fete.

Mik.

PS : Ai un papa tare simpatic, Lulu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Da, doruletz pe mine m-a facut sa plang poezia. De-abia astept sa treaca sarbatorile. Sa stiti ca e si din cauza ca firea mea este foarte sensibila, ca am vazut ca, cand a inceput sa se lase rece (ziceam ca miroase a iarna :) ) ma ducea cu gandul la Marché-ul de Noel de aici, la parcul de distractii si de abia asteptam sa puna casutele si manegele, chiar daca nu merg sa cumpar nimic, imi place sa ma plimb si sa ma dau intr-o manege doua. Anii trecuti George bea un pahar de vin fiert (eu nu beau alcool deloc) si eu mancam gogosele calde. Anul asta el o sa bea, eu o sa imi iau zaharina de acasa, sa pun pe ele in loc de zahar. Si atmosfera asta, stiu, ca, daca m-as intoarce in Romanica mi-ar lipsi, pentru ca asa sunt eu, niciodata nu pot uita niste locuri, persoane si momente care imi ajung la suflet. Dar nu am de gand nici in ruptul capului sa ma intorc, asta ar insemna sa ma omor singura.
Elena, si eu ma gandesc la acelasi lucru ca Corina, ca dupa acel an o sa fi realizata din punct de vedere profesional. Sanatate multa si ma rog pentru voi sa iasa un in ciuda analizelor.
Corinus, de ce ai degetutele umflate?
Aurasu e cu munca pentru scoala, nu mai are timp nici sa respire, dar e bine.

Va pup!

oana si bebitza din burtica (36s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Fetelor, e cineva din Alsace? Am vazut acum citeva zile la televizor imagini din Colmar-Marché de Noel e superb!!! Nu stiu daca acuma e zapada acolo, dar chiar si asa parea feeric! Si cind ma uit pe geam si vad ca aici e la fel, sta sa ploua si e un frig umed, totdeauna acelasi...

Da' las'ca vine Mos Nicolae!!! V-ati pregatit?

Emoison, bafta la studii si iti tin pumnii ca analizele sa iasa bine! Si eu am fost departe de sotul meu un an si ne vedeam in WE. La inceput eram disperata, nu stiam cum o sa fie si mai ales cum o sa ma inteleg cu colegii, dar pina la urma a fost incredibil de bine, mi-am facut prieteni la fel de buni sau chiar mai buni decit cei din România. Ca exemplu, unul din ei este nashul baietelului meu.

In alta ordine de idei, se pare ca se schimba un pic legislatia privind "les attestations d'accueil". Nu stiu daca voi mai faceati asa ceva atunci cind va chemati prietenii sau familia sa va viziteze in Franta, eu o faceam pt a-i evita mamei prezentarea celor 500 euro la granita. Chiar m-am uitat pe www.legifrance.gouv.fr/WAspad/RechercheDernierJo
dar inca nu e publicat decretul in varianta electronica.
Ideea e ca se va percepe o taxa de 15 euro la fiecare cerere de "attestation" si ca persoana care face cererea trebuie sa se adreseze primariei din orasul in care locuieste, nu la primaria din orasul in care primeste pe cel care vine in vizita. Cu alte cuvinte, daca locuiesti la Paris si vrei sa-ti chemi fratele sa vina in vacanta la resedinta ta secundara din Deauville trebuie sa faci cererea in Paris si nu in Deauville.
Si mai era o chestie, pe circulara scria ca toti strainii care vin in vizita trebuie sa aiba acest certificat, chiar daca vin dintr-o tara pt care nu e nevoie de viza (?!!!) Bineinteles, erau exceptate tarile din CE si cele din spatiul economic european. Adica România o intra in spatiul asta? Trebuie sa mai astept sa citesc decretul, poate ca acolo o da lista detaliata de tari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo spune:

Otilia, ce-i cu tine scumpo, esti bolnava? Nu mai zici nimic? esti bine?

Marox, te rog, care e legea de care ziceai ca nu o gasesc... Al meu barbat a vrut sa imi faca o invitatie, dar cei de la primarie nu i-au dat!!! Au zis ca mi-au dat deja pe 3 luni anterioare si ca ei stiu ca urmatoarele 3 luni trebuie sa stau in tara... ( auzi ce tupeu pe ei) si asa ca o sa trec granita...cu bani...
Nu am gasit unde scrie...

Emoison, felicirati pt scoala. BRAVO!!! Ce acte ti-au trebuit? Ai sa imi dai si mie un link?

Oana, cand e preconizat fericitul eveniment??? cand vine bebe??? Sa-mi trimiti pe mail adresa ta te rog.

la toata lumea!!!

"In dragoste nu exista carpituri. Ori e un intreg absolut, curat, ori nu e nimic"I. Vulpescu
"Iadul este calvarul de a nu fi in stare sa iubesti" Dostoievki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Géo:

Décret n° 2004-1266 du 25 novembre 2004 pris pour l'application de l'article 8-4 de l'ordonnance n° 45-2658 du 2 novembre 1945 relative aux conditions d'entrée et de séjour des étrangers en France et portant création à titre expérimental d'un traitement automatisé des données à caractère personnel relatives aux ressortissants étrangers sollicitant la délivrance d'un visa (rectificatif)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

seara buna!
Intru sa-i spun citeva vorbe lui geo!
Geo o scoala care accepta un BAC rominesc nu este o scoala anume ci una care accepta pur si simplu !!:!! deci pentru asta trebuie sa incerci si sa vezi care te accepta .......
A mea m-a acceptat cu BAC rominesc sa fie oare pentru ca este o scoala privata?!! e posibil ,pentru ca o scoala unde trebuie sa platesti cursurile ,poate ca e mai clementa decit una publica ,bineinteles dupa inscriere trebuie sa iei si testul de intrare dar asta nu cred ca e o problema pentru tine .......ci o floare la ureche!
Prin urmare sugestia mea este sa incerci la o scoala privata si nu una publica ......nu stiu cea a Elenei daca este publica s-au privata a mea este iar pina acum cred ca noi sintem singurele fete de pe aici care am intrat in scoala cu un BAC rominesc !!!
Problema ta mi se pare aiurita rau de tot ,un cerc vicios!!!
si mai multe nu!!!!

Aura&Luca,2 ani si 8luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Geo, e faimoasa afpa, insa sint cursuri pentru someri (ca sa fii somer in Franta, tre'sa ai carte de sejour, cu drept de munca...), pe tine nu cred ca te aranjeaza...

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Geo, de ce nu incerci cu o intrebare si pe lista de discutii de pe www.franta-romania.com ? Poate te pot ajuta si pe-acolo cu un sfat, o vorba buna...

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Geo, din cate inteleg tu vrei sa te inscrii la o facultate aici pentru a obtine viza de lung sejur;
demersurile pentru inscrierea la facultate in ciclul inferior se fac in tara de origine. De la Institutul Francez din Bucuresti poti obtine toate informatiile necesare, ei au si o lista de Universitati la care te poti inscrie, acolo se face si dosarul. Din cate stiu e necesar un examen de franceza (pe care-l vei da tot acolo) si dovada ca te poti intretine la studii. Atentie: inscrierile pentru anul viitor se fac in decembrie.
Nu te poti inscrie la nici o facultate daca ai viza de turist deci e obligatoriu ca demersurile sa fie facute din România.

Alte informatii pe situl www.culture-france.ro/fra/interior_services_bourses.htm#2" target="_blank">Institutului Francez din Bucuresti

il est impossible de régulariser sa situation une fois en France si l'on est seulement muni d'un visa de court séjour (tourisme).

Pour s'inscrire en premier cycle universitaire il est nécessaire de contacter en décembre de l'année qui précède la rentrée les services ci-dessus : un calendrier précis des démarches à accomplir est chaque année arrêté.

L'obtention de ce visa est liée notamment à la justification de moyens suffisants d'existence (justificatif de ressources d'au moins 4 268,57 € (environ 28 000 FF par an) et d'une couverture sociale.
...

Bafta!

imagini
Ne prenez pas la vie au sérieux ; de toute façon, vous n'en sortirez pas vivant

Mergi la inceput