Problema:
bebe/ul se va naste in ianuarie
tatal nu are de gand sa/l recunoasca
la momentul intocmirii certif medical mentionez numele tatalui? nu de alta da/l cunoasc si ar fi deplasat/zic eu/sa trec tata necunoscut!
in plus, din cate stiu, numele de familie al bb/ului apartine celui fata de care a fost stabilita initial filiatia.. adica va purta numele mau
nici nu ma intereseaza sa/i poarte numele individului
dar vreau sa fie trecut in certif la tata... numele acestuia
oricum am de gand sa cer pensie alimentara, dar pt asta, din cate stiu trebuie mers la tribunal, si facut un test ADN.
cat costa testul si cine/l plateste?
va fi obligatoriu pt tatal copilului sa se supuna testului si va fi obl la plata pensiee alimentare?
care/s pasii ce trebuie urmati?
sunt derutata si am nevoie de explicatii detaliate.
multumesc.
Draga,Kara,intr-adevar trebuie sa mergi la tribunal si sa il dai in judecata.Stabilirea paternitatii se va face prin test ADN (efectuat la laboratorul serologic al Medicinei Legale).El e obligat sa se supuna acestui test si daca se va demonstra ca e tatal copilului,va fi obligat sa plateasca pensie alimentara.Vestea proasta e ca tu va trebui sa platesti analiza. Pretul:14-16 mil.
Din cate stiu,daca nu ma insel, trebuie sa deschizi proces pana la implinirea varstei de 1 an a copilului(nu sunt sigura).Gaseste pe cineva mai competent,un avocat de ex,sau intreaba direct la Legala care sunt pasii de urmat.Succes!