Buna,
Numele meu este Simona si sunt mamica unui bebe de 7 luni.
Am si eu cateva intrebari. Cat este indemnizatia de crestere a copilului in varsta de pina la 2 ani? Imi cer scuze daca s-a mai lamurit subiectul acesta pe forum, am cautat pe fuga (intre doua mese ale ingerasului meu...)si nu am gasit ce ma interesa. Eu primesc momentan 6.404.000 lei lunar, dar am mai discutat si cu alte mamici si am auzit tot felul de variante... Unele primesc 6.529.000 lei, altele 6.347.000 lei. Care suma este corecta?
Am inteles ca deocamdata nu se stie ce va fi de la 1 Ianuarie. Ati mai aflat ceva nou?
Daca ma hotarasc sa fac al doilea copil, se considera stagiu de cotizare concediul de ingrijire al primului copil? Sau trebuie sa ma intorc la serviciu o perioada si de abia dupa aceea pot ramine insarcinata?
Va multumim,
Mami Simona si bebe Alex
Incerc sa-ti dau cateva lamuriri, din ceea ce am inteles eu din ce s-a discutat, pana iti va raspunde un moderator!
Indemnizatia pt cic, din sept. 2004 este aprox 6.530.000. Eu sunt in cic din februarie si am luat aceasta suma inca de atunci.
In ceea ce priveste bb2, eu stiu ca dc vei naste bb2 inainte de a se temina cic pt bb1, iti ei 42 zile concediu lauzie pt bb2, dp care vei continua cu cic pt bb2. Mai este varianta de a fi insarcinata in luna mare (8,9) inainte de a termina cic bb1 si sa intri in cele 126 de zile, cu conditia sa-ti ramana 42 de zile de concediu dp ce ai nascut bb2. Sper ca ai inteles ceva!
Dandana, corecteaza-ma dc am gresit!