acidul folic...cum sa iau...va rog
Raspunsuri - Pagina 2
Lali spune:
Anca, felicitari pentru sarcina !
Eu am luat acid folic din primele zile de intarziere. In momentul in care am avut testul pozitiv l-am sunat pe doctor sa ma programez si el mi-a spus ca pot lua acid folic 1/zi.
Daca vrei sa te lamuresti la ce foloseste citeste aici:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=296
Pe scurt previne aparitia defectelor de tub neural la fat, de aceea se recomanda pana in luna a 3-a. Ultimele tendinte sunt de a se prelungi administrarea lui pana la nastere fiindu-i recunoscut aportul pozitiv si in formarea sistemului circulator al bebelusului.
Probabil ca o saptamana nu e mult pana iti consulti medicul, dar sfatul meu este ca trebuie luat pentru ca este un suplimet de vitamina si nu un medicament. Inca nu am citit pe acest forum sau in revistele de specialitate nici o contraindicatie pentru acidul folic, luat evident in doza recomandata.
tuti spune:
Anca,
Acidul folic este obligatoriu! Este, de fapt, vitamina B9 nu B12
Daca este o sarcina programata, trebuie luat inainte cu 3 luni inainte de a ramane insarcinata; daca nu, trebuie luat primul trimestru, chiar mai mult.
NU ete un medicament, este o vitamina care previne aparitia defectelor de tub neural la fat.
Sfatul meu: 1 pastila / zi, incepand de astazi!
Felicitari pentru sarcina si sa-ti fie cat mai bine!
Tuti si bb 28+
lavi02 spune:
Daca se supradozeaza, surplusul se elimina prin urina. Deci poti lua o pastiluta pe zi fara nici o problema.
Verra spune:
eu stiu ca se ia cu 10 zile inainte de conceptie si vreo 2 luni dupa.dar voi stiti cum s aformez un subiect nou despre "probleme genetice"??
Lali spune:
Vera, dupa ultimul mesaj din subiect e un buton cu "Subiect nou" alaturi de cel cu "Raspunde la subiect". Click pe cel cu subiect nou, scrii titlul si ce anume doresti tu si gata!
Sau daca esti pe pagina cu toate subiectele dai click sus pe mijloc, pe "Subiect nou" .
Cristina_C spune:
Eu am luat de-abia din saptamana a 8-a- cand, de fapt am si aflat ca sunt gravida. N-a fost prea tarziu nici atunci, totul a decurs OK. Doctorul mi-a prescris Ferrofolsan, un medicament care are si fier, si acid folic.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
try spune:
Ia acid folic negresit, nu este daunator. Eu am luat si acid folic separat si Materna (care si ea contine acid folic). Nu produce nici un rau, nu te va afecta in niciu n fel negativ. Doar pozitiv poate sa fie. Previne defecele de tub neural. Nu sunt dese cazurile de astfel de defecte, insa la ce bun sa risti sa te trezesti cu o sarcina in sapt. nu stiu cat pe care trebuie s-o intrerupi pt. ca nu ai luat o amarata de pastiluta? Cu siguranta ca multe din cele care iau acid folic ca supliment nu au nevoie de el (adica sarcina decurge oricum normal si fara luarea acestui supliment), insa exista si cazuri de defecte (si atat de simplu ar fi putut fi evitate prin laurea acestei pastilute zilnice de acid folic). Cine iti garanteaza ca te afli de o parte a baricadei sau de alta? Nimeni. Daca pastiluta asta nu are efecte secundare, de ce sa nu o iei?
Pentru a lua acid folic sau materna/prenatale, nu e nevoie de recomandarea medicului neaparat. Nici un doctor nu-ti va spune de ce ai luat acid folic de capul tau fara sa consulti un medic, din contra, ei se bucura cand vad ca esti responsabila si te preocupi de sanatatea ta si abebelusului. Faptul ca unii medici nu-ti prescriu acid folic in sarcina nu e pentru ca ar dauna organismului tau sau sarcinii, ci de cele mai multe ori e pt. ca ei considera riscul de defecte de tub neural prea mic ca sa fie bagat in seama, insa, parerea mea, nu merita riscat.
Ia linistita acid folic fara sa ai consiinta incarcata ca ai facut ceva rau sau nepotrivit.
Alex - 5 Nov. 2004
maimutoi spune:
fetelor nici mie nu mi-a dat sa iau o dr.ginecolog pe motiv ca asta trebuia luat inainte de conceptie, dar dr.de fam.a spus ca ar trebui sa iau 2/zi.e mult? sau sa iau 1/zi doar? acu am cam intrat in panica pt ca sunt in sapt 8 si n-am luat deloc.sapt viitoare ma prezint la medicul care-mi va urmari sarcina da pana atunci nu mai am liniste, as vrea sa ma apuc sa iau macar 1/zi, nu are cum sa-mi faca rau nu? ah, si stiti cum sa intru si eu in arhiva? ma intereseaza pareri despre dr.Anca de la Municipal.
Dani
Tia spune:
eu am luat cate 1 tableta pe zi de acifol din ziua in care mi-a aparut pozitiv testul de sarcina. din saptamana 12 am trecut pe materna care contine si acid folic, 1mg
pe mine ma intereseaza sa stiu pana cand mai iau si acid folic? sunt in saptamana 14 si din cate am citit bb are deja toate organele formate. am facut si ecografia morfologica si totul este in regula. voi cand ati intrerupt? 
Racaru spune:
Eu iau acid folic de 3 luni- sunt insarcinata in 6 saptamini- mi-a fost recomandat pentru prevenirea unor malformatii de tub neural(spida bifida).
Este o vitamina care se gaseste in spanac, portocale.. si nu mai stiu.