Am o intrebare pentru cei care cunosc foarte bine modul de calculare si acordare a indemnizatiei CIC, va rog.
Copilul meu va implini 2 ani pe 2 dec.2004 si vreau sa stiu:
1.Care TREBUIE (cf.legii) sa fie prima mea zi de munca, 2 sau 3 dec (mentionez ca ma intorc la vechiul loc de munca).
2.Avand in vedere ca ziua de 1 dec este zi de sarbatoare nationala (adica este considerata ca si duminicile), pentru zilele de 1 si 2 dec (asta doar daca mai am dreptul sa stau si pe 2 dec in CIC) primesc indemnizatie CIC?
Multumesc.
trebuie sa te prezinti la serviciu in data in care copilul implineste doi ani ( 2 dec precum ai scris)
ART. 138 din Legea nr.19/2000:
(1) Plata indemnizatiilor de asigurari sociale inceteaza incepand cu ziua urmatoare celei in care:
a) ..............;
b) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile legale pentru acordarea indemnizatiilor;
In cazul CIC, nu mai indeplinesti conditiile in ziua in care copilul implineste 2 ani. Prin urmare, trebuie sa te prezinti la servici a doua zi (3 decembrie).
quote:
Originally posted by liviu`s
In cazul CIC, nu mai indeplinesti conditiile in ziua in care copilul implineste 2 ani. Prin urmare, trebuie sa te prezinti la servici a doua zi (3 decembrie).
se platesc doar zilele lucratoare, asa ca se inmulteste doar cu 1 dar nu se imparte la nr de zile din luna ci la nr de zile lucratoare din luna