Fetita mea are un an si doua luni, iar eu, pana in prezent, din varii motive (sunt vinovata, fireste), inca nu m-am ocupat de alocatia pe care ar trebui s-o primeasca de la stat. Acum sunt hotărâta sa rezolv problema asta, mai ales ca am inteles ca aceasta se da doar cu 12 luni in urma, deci deja papusa mea este in pierdere. Poate ma ajuta cineva, ca sunt intr-o ceata totala. Mi s-a spus, printre altele, ca am nevoie de un livret de familie. As vrea sa stiu de unde poate fi acesta eliberat, de la primaria unde m-am casatorit sau de la cea in care a fost inregistrata fetita mea cand s-a nascut? Apoi, unde trebuie sa depun dosarul si ce mi-ar mai trebui, in afara de BI, certificatul ei de nastere, livret de familie, cerere tip. Ma poate ajuta cineva?
Georgiana
Mie mi-au dat livretul de familie cand m-am casatorit, impreuna cu certificatul de casatorie. Deci inclin sa cred ca trebuie sa il ceri de la primaria unde te-ai casatorit. Si daca tot te duci la primarie dupa livret, intreaba exact si de acte...
Locul de unde soliciti alocatia (fantastica suma de 210.000/luna
) depinde de sectorul in care te afli. La sect. 1 este leaganul Sf. Elena de langa manastirea Casin.
Imi pare rau ca nu mai imi aduc aminte toate detaliile...
Pentru livretul de familie, te duci la primaria unde v-ati casatorit cu copiile dupa certificatele de nastere si casatorie, plus buletine si ti-l face pe loc. Noi asa am procedat, chiar daca nu ne-am casatorit in Bucuresti, am mers la primaria (de fapt starea civila) in sect unde locuim.
Iar pentru alocatie la adm financiara de sector, dar nu mai tiu minte toate actele.
Magdone si Razvan (19.07.2003)
poze