credit bancar operatii

credit bancar operatii | Autor: danitin

Link direct la acest mesaj

Am gasit intr/un ziar urmatorul articol si m/am gandit sa/l trimit, poate e cineva care e interesat.
Împrumut pentru operatie
Pentru persoanele care trebuie sa-si faca operatii mai complicate si mai costisitoare dar nu au mijloacele necesare exista o varianta, imprumutul bancar. Creditele pentru sanatate, care nu trebuie sa depaseasca 10 mii de euro, se acorda în timp relativ scurt.Tratamentele sau operatiile scumpe au intrat si în atentia bancherilor români. Orice persoana care are o problema de sanatate poate apela la o banca banca iar în 24 de ore îsi poate ridica banii, printr-un credit specializat sau printr-unul dedicat nevoilor personale. Cu adeverinta de salariu si, dupa caz, cu un girant, persoana care are nevoie de banii pentru o operatie sau un tratament medical mai costisitor poate solicita împrumutul pentru nevoi medicale. Unele banci solicita un avans de minimum 15 la suta. Este necesara, cum era de asteptat si o asigurare de viata, care îi va garanta bancherului ca nu pierde banii împrumutati. Clientul-pacient trebuie sa restituie banii într-o perioada cuprinsa între unu si cinci ani. Pentru o operatie care costa cinci mii de euro, clientul-pacient trebuie sa aiba cel putin 300 de euro pe luna. El va plati apoi, timp de 5 ani, o rata lunara de 100 de euro. Creditele se ofera atât în lei, cât si în valuta. Totusi, nu toate bancile considera necesar ca împrumutul sa fie specializat. „Avem si un credit pentru plata contributiilor medicale, cheltuieli de transport si întretinerea persoanelor bolnave. Suma maxima acordata de banca noastra este de 10 mii de euro cu un avans minim de 15 %” ne-a informat Ioan Sorescu, sef serviciu credite la o banca comerciala. Numarul persoanelor care apeleza la aceste servicii bancare sunt relativ putine pentru ca nu toate persoanele care au nevoie de o interventie chirurgicala au curajul sa mearga la o banca pentru a ridica niste bani pe care trebuie mai apoi sa-i înapoieze.
Oamenii pot solicita creditele pentru nevoi medicale si pentru tratamente sau operatii în strainatate. La finalul interventiei, banca trebuie sa primeasca dovada scrisa ca banii au fost folositi în scopul pentru care au fost

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lior spune:

Este de bun augur acest articol pe care tu l-ai postat aici. Este o mare problema: necazul cand e loveste nu te intreaba ce venit net lunar ai. De regula, persoanele care au apelat la acest site au fost persoane cu venituri modeste. Varianta ceasta pare a nu le fi accesibila. Imi amintesc ca atunci cand eu am avut nevoie de bani pentru a-mi salva baiatul, au fost foarte induiosati de necazul meu dar au ridicat din umeri si au spus ca venitul meu si al sotului meu in suma neta nu acopera necesarul de bani de care aveam nevoie. Poate ar fi interesant daca in loc de dobanda uzuala, s-ar practica o dobanda subventionata sau in loc de adeverinta de venit daca s-ar gira cu o proprietate imobiliara. Atunci cand te-ai duce sa soliciti un astfel de imprumut in banca, ai avea niste documente medicale care sa ateste afectiunea, precum si o invitatie de tratament cu programare. Deci nu se poate spune ca ai putea deturna destinatia imprumutului. Ca o conditie suplimentara, ar trebui ca la intoarcere, sa se depuna la unitatea bancara de la care s-a obtinut imprumutul, protocolul de tratament urmat in clinica din strainatate. Nu se pune problema ca s-ar putea contraface deoarece sistemul de supraveghere al pacientilor include chiar si fotografii ale starilor intermediare, iar foile de observatie sunt foarte complexe si complete si sunt arhivate ca documente probatorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzi spune:

quote:

Numarul persoanelor care apeleza la aceste servicii bancare sunt relativ putine pentru ca nu toate persoanele care au nevoie de o interventie chirurgicala au curajul sa mearga la o banca pentru a ridica niste bani pe care trebuie mai apoi sa-i înapoieze.

Nu stiu cui apartine afirmatia, probabil ziaristului, dar nu lipsa curajului m-a impiedicat sa apelez la o banca pentru credit necesar unei interventii chirurgicale.
Eu i-as intreba pe domnii bancheri, (sau mai degraba pe cei de la Min. Sanatatii?) daca operatia costa mai mult de 10000 euro (cazul meu 20000), si daca "clientul-pacient" nu are 300 euro pe luna, (cazul meu 140), atunci cetateanul, platitor de CASS nu mai se numeste client, nici pacient ci doar "condamnat" ?!

Mergi la inceput