Restituire impozit 2003 pentru CIC - noutati?!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Inspirata spune:

aruncati un ochi si pe linkul asta:)
http://www.neamt.ro/stiri/articol.php?id=458

Nu este corect:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35667&whichpage=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miru1 spune:

Iata cum procedeaza:
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
CABINET PRESEDINTE
Nr.95146 / 04.11.2004

Avand in vedere problemele cu care se confrunta, in practica, o parte din casele de pensii teritoriale care au retinut eronat impozit pe veniturile reprezentand indemnizatiile de maternitate si pentru concediul de ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, obtinute de persoanele care au incheiat contracte de asigurare in conditiile art.5 alin (2)din Legea 19/ 2000, acestea neavand posibilitatea restituirii impozitului retinut personanelor asigurate, precum si pentru clarificarea unor dispozitii procedurale prevazute prin Circulara Agentiei Nationale de Administrare Fiscala
nr.94508 / 2004 si adaptarea acestora situatiei semnalate de casele de pensii, va comunicam urmatoarele:

In situatia in care, pentru personanele beneficiare a indemnizatiilor sus mentionate, au fost intocmite Fise Fiscale 2, se procedeaza astfel:
1. Casele de pensii teritoriale au obligatia sa depuna fise fiscale rectificative, in care se va inscrie cifra"0" in col.1"Venit baza de calcul", iar in col.2"Impozit calculat si retinut" suma impozitului retinut eronat
Un exemplar al fisei fiscale rectificative va fi tranmis persoanei asigurate, care va depune la organul fiscal de domiciliu o declaratie de venit global rectificativa ( va diminua suma declarata la Cap O col 9 din declaratia initiala
cu contravaloarea indemizatiei neimpozabile sau va inscrie cifra"0", daca nu a realizat si alte venituri supuse procedurii
de globalizare).
2.Organul fiscal in a carei raza teritoriala se afla domiciliul persoanei fizice, pe baza declaratiei de venit rectificative, va emite o noua decizie de impunere.
In situatia in care fisa fiscala rectificativa nu mai poate fi inmanata persoanei asigurate, organul fiscal in a carei raza teritoriala aceasta isi are domiciliul, va modifica decizia de impunere pe baza constatarilor facute in conformitate cu dispozitiile art.87 alin (2) din Ordonanata Guvernului nr. 92 / 2003, republicata, privind Codul de procedura fiscala.
3.In vederea solutionarii urgente a acestor situatii, veti lua masurile ce se impun.

PRESEDINTE
Neculae Plaiasu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inspirata spune:

Marius te rog poate ma lamuresti intr-o privinta.Eu am fost salariata si am incheiat si contract suplimentar cu casa de pensii.
M-am uitat pe contract dar este trecuta doar legea Legea 19/ 2000 conform careia am incheiat contractul,articolul si alineatul nu.Uitandu-ma pe textul legii nu m-am lamurit daca contractul suplimentar l-am intocmit conform articolului 5 alineat 2 sau artcolului 5 alineat 1.
Multumesc anticipat ptr raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

dupa cum spunea marius, contributia e una si indemnizatia e altceva!

pana acum nu am vazut o interpretare logica a faptului ca nu se impoziteaza indemnizatiile pt cei cu contracte. asta daca nu o iau in seama pe a mea , cu asigurarea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

dupa cum spunea marius, contributia e una si indemnizatia e altceva!

pana acum nu am vazut o interpretare logica a faptului ca nu se impoziteaza indemnizatiile pt cei cu contracte. asta daca nu o iau in seama pe a mea , cu asigurarea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miru1 spune:

Corect.
Le-am facut varza.Scuze.
O sa si sterg postul.
Este o timpenie ceea ce am scris!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Tocmai ce a fost sotul la Adm Financiara... problema este urmatoarea : au spus ca s-ar putea sa am dreptate , dar trebuie sa le comunic eu care este legea dupa care am incasat de la servici cumulat banii cuveniti pt. Cic, cat si cei proveniti de la Casa de Pensii din contractul suplimentar incheiat. Ma poate ajuta cineva ? In caz contrar ei nu pot face nimic pt. a rectifica fisa fiscala...
Multumesc

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Cam prin martie- aprilie 2003 s-a trecut la cumulare,atunci a aparut ceva norme metodologice ,dar nu stiu exact numarul,
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Tocmai ce am vorbit la Casa de Pensii si mi-au spus ca trebuie sa merg la ei sa ridic fisa fiscala si abia apoi cu ea ma voi prezenta la Adm. Financiara. In caz ca mai intereseaza pe cineva, va tin la curent.

Andreea si Vlad
Iubirea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina spune:

si noi la baia mare suntem mai multe in sit . am luat banii cumulati de la loc de munca ce trebuie sa facem

Multumim

Mergi la inceput