Restituire impozit 2003 pentru CIC - noutati?!
Sunt in concediu pentru cresterea copilului din aprilie 2003. La inceputul acestei saptamani am primit de la casa de pensii un formular pe care era precizat impozitul pe care l-am platit in 2003 defalcat pe fiecare luna, in jur de 32 mil. in total, insotit de o scrisoare in care imi spuneau sa ma prezint la administratia financiara de care apartin unde imi vor reface declaratia de impozit pe 2003 si imi vor restitui impozitul. Am fost, am lasat hartia la o functionara care mi-a spus sa revin pe la mijlocul saptamanii urmatoare pentru a ridica banii. Cand m-am intors acasa insa, surpriza, am gasit in cutia postala o alta hartie de data asta chiar de la adm financiara intitulata « decizie de impunere anuala », cu vreo 22 de puncte insotita de o « instiintare de restituire » unde spun ca in urma « verificarilor si compensarii » conform OG nr. 92/2003, imi vor returna aproape 11 mil.
Din cate inteleg eu este vorba despre doua lucruri diferite : una se refera la o restituire integrala a impozitului pe 2003 iar a doua la restituirea unei diferente dintre impozitul real datorat statului si cel incasat si nu are legatura cu faptul ca nu ar fi fost impozabila in 2003 indemnizaia de crestere a copilului. Asa e ? Ma poate lamuri cineva ?
Macar sa stiu despre ce e vorba cand voi merge la adm financiara … A fost restituit cuiva impozitul pe 2003 ?
Uitati ce am gasit intr-un ziar local :
http://www.ziaruldeiasi.ro/arhiva/2004/11/15/local/roman/03.ro.html
Raspunsuri
marius spune:
Pentru mine este destul de clar. Ce putin teoretic. Nu este vorba de nici o compensare in sine exceptie cazul in care pt 2003 ai fi avut terte datorii catre bugetul de stat. In principiu ceea ce ai primit de la AF este acea decizie finala de impunere fiscala. Acolo se vad clar sumele cu titlu de venit impozabil realizate de tine in 2003, veniturile deductibile fiscal respectiv deducerile fiscale acceptate de legea fiscala si aplicate tie, veiturile brute impozabile, impozitul calculat teoretic aferent acestor venituri brute impozabile, si impozitul retinut. Intre impozitul retinut si cel care corespunde fiscal exista acea diferenta de 11 milioane de lei care ti se vor restitui numerar sau pe card dupa cum vrei. Asta e tot. Nu are nici o legatura cu indemnizatia care a fost impozabila si a participat la formarea veniturilor brute impozabile. Poti sa verifici usor pe exact acel formular de care amintesti.
alina-mihaela spune:
Marius, multumesc pentru raspuns! Exact cum spui tu am inteles si eu din scrisoarea de la adm. financiara dar ce e totusi cu prima scrisoare de la casa de pensii in care spune ca impozitul pe 2003 e rambursabil ? Vezi si articolul in care se spune ca ca impozitul a fost incasat eronat! E real ?
vlada spune:
Ma bag si eu ca ma roade tare problema...sunt in Cic din martie 2003 si am primit fisa fiscala de la birou in care scrie ca am de recupert o suma. Acum ceva timp o primesc si pe cea de la Adm. Financiara in care mi se comunica ca am datorie fata de ei...60.000 ce-i drept, dar nu asta conteaza, ci faptul ca nu exista concordanta desi lunar am platit impozit mai mult de 6,5 sanatate. Cum se poate rezolva problema, trebuie mers la Adm. Financ. ?
Andreea si Vlad
Iubirea mea
marius spune:
1. Alina articolul in cauza este o (iarta-mi expresia) tampenie. Bine ca ai de primit nu de platit stii tu cum e cu banii.
2. Vlada - Da trebuie mers la Adm Financiara si achitata suma respectiva.
vlada spune:
Multumesc Marius.
Dar totusi de ce exista aceasta neconcordanta ? Oare o sa ma lamureasca cineva pe-acolo ? Sau nu se prea poate discuta...
Andreea si Vlad
Iubirea mea
kamymamy spune:
-A-i mai avut si alfel de venit pe anul 2003?
DACA da atunci se schimba problema.daca nu ai avut dacat venitul din salarii si indemizatia de concediu de maternitate si de cc atunci impreuna cu fisa fiscala ff1 de la socitatea unde lucrezi si declatatia pe venitul global margi la adm fin. daca vrei sa te ajut poti sa-mi dai datele de pe fisa ff1 si daca mai ai si ff2 si o sa incerc sa-ti calculez eu impozitul.
vlada spune:
Am mai avut ,dar si de acolo am de recuperat niste bani... un venit din cedarea folosintei unui apart.
Va multumesc mult pt. ajutor, o sa merg acolo sa vad ce aflu.
Andreea si Vlad
Iubirea mea
vlada spune:
Revin pt ca probabil nu am fost prea explicita. Apart. este detinut in coproprietate 1/2, iar celuilalt proprietar i-a venit FF din care reiese ca mai are de recuperat o parte din impozitul platit, deci am presupus ca si la mine ar fi la fel. Acest lucru coroborat cu faptul ca din FF1 de la birou reiese ca exista o diferenta pe care urmeaza sa mi-o restituie, a dus la mirarea mea ca de fapt nu am nimic de luat, ci de dat. Aceasta este nedumerirea....
Imi pare rau ca nu am la mine fisa ca sa scriu concret...
Va multumesc
Andreea si Vlad
Iubirea mea