administratie publica
Va rog frumos sa-mi spuna si mie cineva daca la nivel de administratie publica exista un contract colectiv de munca? Nu ma refer la functionarii publici ci la ceilalti bugatari! Dati-mi si mie un nr. de contract sau macar un link, va rog frumos!!! Ajutati-ma!Luminita mama alexutei
Raspunsuri
liviu`s spune:
SE aplica contractul colectiv de munca la nivel national.
O sa te amuza poate faptul ca pentru 2004 nu exista un astfel de contract, aplicandu-se cel pentru anul anterior.
Din acest act, citez:
"ART. 3
(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national;
b) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt).
(2) Contractele colective de munca se pot incheia si pentru salariatii institutiilor publice. Prin aceste contracte nu pot fi negociate clauze referitoare la drepturile a caror acordare si al caror cuantum sunt stabilite prin dispozitii legale."
xerxe spune:
Multumesc frumos liviu! Aveam nevoie pt salariul bonus care nu vor sa mi-l dea:"ai contract individual de munca ce visezi CCM la nivel national, la noi nu se aplica!"
M-am hotarat! Fac cerere in care sa insir art. din CCM la nivel national si Codul Muncii, sa-i vad ce-mi raspund? Ori eu ori ei! Luminita mama alexutei
xerxe spune:
Am depus astazi cererea pt. salariu bonus (art.51) si au tinut sa-mi mentioneze "colegii":"ce CCM la nivel national, l-am semnat noi? seful tau este Consiliul Judetean, n-a luat nimeni pana acum si te-ai trezit tu?".
Ma gandesc cu groaza ca o sa ma intorc acolo la munca, oare voi vedea vreo marire, din urma???? Exista art. care sa-i oblige... Oricum macar sa-si bata capul!Luminita mama alexutei
marius spune:
Cu exceptia birocratiei, a acelui clasic "lasa-ma sa te las" daca ai facut demresuri oficiale vei avea castig de cauza. Banii se incaseaza si ulterior. CCMN nu se semneaza de voi, ar fi chiar amuzant sa vezi vre-o 11 milioane de oameni semnand un act. Ce prostie.
Mercedes spune:
xerxe nu ti fa probleme de revenire din CIC. Angajatorul va fi obligat sa ti mareasca salariul la cel echivalent al colegilor care nu sunt in cic si au acelasi sal de baza ca si tine, cu conditia ca in termen de 15 zile sa dai un examen de verificare a cunostintelor tale.( cauta OUG 191/2002 privind salarizarea contractualilor)
xerxe spune:
Marius, multumesc de incurajari! Data viitoare o sa-i spun si chestia cu semnatul a enspe mii de persoane!
Mercedes, mersi frumos de precizari! Oricum mai pot sta in cic pana in 09.2005, si nu ma duc fara "lectii facute", si asta numai din cauza voastra!
xerxe spune:
Am fost astazi la serviciu sa intreb de salariul meu bonus si mi-au raspuns:" n-o sa-ti dam nici un ban, pt ca dom' director, jurist de meserie, a citit contractul colectiv de munca si nu a vazut nici o semnatura din partea Ministerului admin publice, asa ca..."
M-au intrebat dc vreau raspuns scris si le-am spus binenteles ca vreau! Dar, mai pot face ceva???? oameni buni!!!!
marius spune:
Da,faci o solicitare in scris si solicitiun raspuns in scris. In caz de refuz sa fie precizat temeiul legal (lege, ordonanta, contract etc etc) in mod explicit pe baza caruia se bazeaza acel raspuns de refuz si bineinteles persoana care isi asuma prin semnatura (nume si prenume, functie sau calitate si semnatura descifrabila) aceasta decizie. Dupa aceea revin-o cu un semn. Ai sa constati ca din punctul meu de vedere deja ai pus pe jar iar daca faci aceasta cerere cu raspunsul solicitat vei incasa banii pentru ca exista legislatie cu ce se poate face si/sau intampla in cazul unui raspuns negativ fara a avea un temei legal. Suprize-suprize!
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
xerxe spune:
Marius, le-am spus ca vreau raspuns scris cu art., lege, etc. si au spus ca o sa-mi dea cat vor avea timp, acum fac organigrama de reorganizare si...; oricum dom' dir asteapta sa fie numit intr-o functie mai sus si nu-l prea intereseaza..
De fapt, asa am patit si cu cic; unul dintre motivele pt care nu puteam beneficia de cic nou, era ca nu ma puteau introduce in noul program de contabilitate, pe care abia il achizitionase! si a tb sa merg la DMSS, sa vorbesc cu cineva, sa sune la noi, dp care ai mei au facut adresa catre DMSS sa le precizeze ce si cum, asa ca...
Eu am trimis un e-mail la Min.adm.publice si astept sa vad ce-mi raspund, dc e da, chiar ca!
te voi tine la curent!