cata vacanta platita in fiecare an?
Raspunsuri - Pagina 2
narcis spune:
Roxana - tu esti fata norocoasa. Daca la voi se mai da si concediul din anii precedenti, esti cu noroc. La noi nu se da concediul decit pe anul actual, iar cel care nu am putut sa-l iau, expira, conform legii, cu data de 31 Martie. Dar vezi - mai sunt si sefi generosi.
Narcisa
codritu spune:
Iris, m-as muta in Olanda. Eu in cele 2 saptamani nu apuc sa fac mai nimic. 6.5 sapt, 10 sapt. wow, nici in tara nu aveam atat si lucram in laborator unde aveam o saptamana in plus fata de concediul normal.
Sanca spune:
Ce viata pe Iris. . . Pai la 10 saptamani vacanta asta inseamna ca lucrezi o medie de 4 zile pe saptamana.....
In Olanda e de noi
frumosii mamei
osolita spune:
Fetelor din SUA, cine ma lamureste si pe mine cum e cu concediul la voi ca acum m-ati bagat in ceata. Eu cunosc mai multe persoane care lucreaza in State si toate au 10 zile pe an concediu.
De ce depinde numarul de zile de concediu?
ocebine spune:
Concediul depinde de compania (stat, particulara, contract sindicat) la care lucrezi. Cite bordeie, atitea obiceie.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg
Laura _Oprescu spune:
Sotul meu are tot asa :18 zile de concediu platit,sick day nelimitat, toate sarbatorile legale si vacanta de Craciun( din 23-2.01)... or mai fi si alte specificatii da' nu m-am lovit de ele..
Julie spune:
Cred ca stam destul de bine - 20 de zile de concediu platit, plus o saptamana 7 zile) de concediu platit care se poate lua numai din iulie pana in septembrie inclusiv - asta in afara de zilele libere pe plan national. Concediu medical exista doar in situiatia in care platesti gros la o companie privata de asigurari de sanatate, altfel zilele de bolit se iau din cele de CO.
Asta la compania unde lucreaza al meu sotz
J.
irrinuca spune:
28 de zile de concediu platit + toate sarbatorile nationale, plus cateva zile de Luni/an cand aici e "Bank Holiday" (summer bank holiday, winter bank holiday, etc, Golden Jubilee, si ce mai apare).
Apoi, depinde de firma.
Eu pot sa-mi iau 1 flexy-dau in fiecare luna. Practic, mai adaug 12 zile la concediu. Flexi day inseamna o zi libera (platita) pentru ca ai acumulat 7.24 ore de timp peste program in decursul unei luni. MArfa!
Irinuca si bebe Andreas nascut pe 30/07/04
Gravidutza si bebe mic
Andreas
roxanak spune:
quote:
Originally posted by narcis
Roxana - tu esti fata norocoasa. Daca la voi se mai da si concediul din anii precedenti, esti cu noroc. La noi nu se da concediul decit pe anul actual, iar cel care nu am putut sa-l iau, expira, conform legii, cu data de 31 Martie. Dar vezi - mai sunt si sefi generosi.
Narcisa
Ei si la noi se "urla" (la inceput de an doar) sa se planifice concediul din anul preceeedent pana in martie, dar nu se tine nimeni de asta. Chiar ca am noroc cu sefii, sutn super de treaba, nu ma pot plange, ca asa firma nu mai gasesti in ziua de azi. Suntem ca o familie.
oLo spune:
in fr situatzia-i cam asa: 25 de zile de concediu de odihna, care poate sa creasca in functie de vechime. Eu am 27 de zile, de ex . In functie de societate, 10 zile de ARTT (cred ca s-ar traduce prin oprire din munca) care, la noi in firma sunt 4 la dispozitia societatii (le impune ea) si 6 la dispozitia angajatului (adica le alegem cand vrem) Pana acum fac 35 de zile de odihna. La astea se adauga sarvatorile legale/religioase care sunt 1 ianuarie, Pastele, 1 mai, Ascensiunea, 8 mai (al 2lea razb mondial), pentecota (in functie dešPasti), 14 iulie (ziua nationala), 15 august , 1 noiembrie (ziua tuturor sfintilor), 11 noiembrie (primul razb mondial), 25 dec. In total, 11 zile. E mai nasol cand una din aceste sarbatori pica sambata/duminica, sau Pastele de 1 mai.
In concluzie, in cazul ideal, scorul in Frantza este de 46 de zile!!!
Cine da mai mult??? Cine mai liciteaza?