legi pt tatici?!
Fetelor, care stiti cum stau legile pentru tatici?
A nascut sotia unui coleg (bineinteles ca eu m-am emotionat toata....:)
El nu are dreptul la 5 zile libere platite prin lege? Eu asa stiam, ca sa poata rezolva cu actele pentru copil si toate formalitatile. Cum sunt 5 zile libere si dupa cununie.
Va rog, daca stiti, sa-mi spuneti si mie....
andutzy
andutzy
Raspunsuri
lbelciug spune:
Taticii au dreptul la 5 zile numai daca depun o cerere pt concediu parental. Daca nu fac treaba asta, by default primesc doar 2 zile.
Liviana - Kinder de 27+ sapt. :)
Dr. Conci Stelian - Polizu
Freia spune:
parca era chestia cu atestatul de puericultura si pot sta acasa cu noua familie formata pana la 10 zile. S-ar putea sa spun o prostie. Liviu sau Marius sunt autorizati in materie
Freia si Alexa
cool spune:
ART. 6 din Hg 244/2000 - Normele de aplicare a Lg. 210/1999 privind concediul paternal:
(1) Tatăl copilului nou-născut, care participă efectiv la îngrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal plătit de 15 zile lucrătoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucrătoare cu încă 10 zile lucrătoare, dacă a obținut atestatul de absolvire a unui curs de puericultură.
(2) Dreptul la majorarea duratei concediului paternal în condițiile alin. (1) se acordă numai o singură dată, indiferent de numărul copiilor titularului.
ART. 7
(1) Cursul de puericultură constă în prezentarea unor noțiuni elementare teoretice și practice necesare în vederea îngrijirii copilului mic, în vederea participării efective a tatălui la îngrijirea propriului copil nou-născut.
(2) Cursul de puericultură va fi ținut de medicul de familie al tatălui, în perioada de sarcină a mamei sau după nașterea copilului.
(3) În urma verificării noțiunilor dobândite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultură.
(4) În cazul în care tatăl are studii de specialitate (medic, asistent medical) nu mai este necesară absolvirea cursului de puericultură, ci numai obținerea atestatului în condițiile prevăzute la alin. (3).
(5) Atestatul reprezintă actul doveditor prin care se constată însușirea noțiunilor prevăzute la alin. (1) și cuprinde, împreună cu această constatare, datele personale din cartea de identitate a tatălui, locul său de muncă, data eliberării, semnătura și parafa medicului de familie.
liviu`s spune:
Incearca sa citesti si subiectul http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14066