Case nationalizate
Cu vreo 7 ani in urma tatal meu a cumparat de la ICRAL un apartament intr-un imobil intr-o zona centrala. De curand s-a hotarat sa-l vanda si cand a dat anunt in ziar au sunat multe firme imobiliare care s-au interesat de situatia imobilului si ar fi aflat ca exista doi solicitanti de retrocedare de care noi nu am stiut nimic pana acum. Va dati seama prin ce trecem toti. Ce parere aveti despre aceasta situatie si cum o putem rezolva, unde ne putem adresa sa putem afla amanunte despre aceste persoane de care noi nu am auzit niciodata.Va rog ajutati-ma.
Raspunsuri
Mercedes spune:
lilicris - va puteti adresa la primaria de care apartineti si la prefectura din jud dvs. pentru a vedea daca intradevar exista solocitanti de retrocedare pentru casa. Veti avea nevoie de CF si topo al casei
Ana71 spune:
Se pare ca exista diverse firme de avocatura care zgandare problema asta cu retrocedarea. Eu caut de ceva vreme sa cumpar un apartament si am gasit la un moment dat unul care corespundea din toate punctele de vedere (pozitie, nr. de camere, confort, garaj), mai putin situatia actelor . Era cumparat prin Icral din 1996 (legea 112)si fusese revendicat. Proprietarii se judecasera cu fostii proprietari (de fapt cu o firma de avocatura care-i reprezenta) si aveau hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ca apartamentul este al lor. DAr pana au avut aceasta hotarare au avut niste emotii...Si ei ne-au spus ca au aflat ca sunt niste firme de avocatura care contacteaza vechii proprietari si ii conving sa deschida procese .
Ce as vrea eu sa intreb (desi e oarecum in afara subiectului): cum ar fi putut tatal tau sa vanda imobilul? Conform legii 112 aceste imobile nu pot fi instrainate timp de 10 ani de la cumparare.
Ma intereseaza pentru ca inca mai mi-a ramas gandul la acel apartament (din cauza asta nu l-am cumparat) si ma gandesc ca poate o fi vreo chestie legislativa care sa permita (fara un risc ulterior) totusi cumpararea.
Mercedes spune:
Pe legea 112/1995 oficial casele nu se pot vinde intradevar pana la implinirea celor 10 ani.
Eu mai sus m am referit la Legea 10/2001.
Cu scuzele de rigoare nu luati in seama ce am scris mai sus
lilicris spune:
Se pot face niste contracte de intretinere am inteles pana in momentul in care se implinsc cei 10 ani si atunci proprietarul se obliga sa-i refaca contractul cumparatorului (noului proprietar cuma s-ar spune). Noi suntem pe cale sa vindem casa si in functie de cum vor decurge lucrurile voi posta aici sa va informez si pe voi. O zi buna pentru toate.