Adoptii de catre homosexuali

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by AC

Voi ati fost in vreun orfelinat in .ro?
In grupele cu copii mari nu merge nimeni.. cate dintre familiile care adopta si-au pus problema sa adopte altceva de cat un bebelus abia nascut sau de cateva luni...???
Ati vazut cam ce repere morale primesc niste copii adesea violati si abuzati de cei putin mai mari... Voi cei cu reperele morale, vizitati o data un orfelinat, nu unul central bucurestean au clujan, etc. ....ramaneti fara sa vi se taie picioarele cateva ore, daca puteti... si apoi ganditi-va inca o data. Nu va inchideti in cercul unor repere comode.

Andreea, stiu despre ce vorbesti, asa e. copiii din orfelinatele din Romania sunt intr-o situatie absolut tragica. te intreb insa, de ce reduci solutia doar la doi termeni: orfelinat sau familie de gay? ca doar nu asa sta situatia in Ro unde sunt atatea familii care vor sa adopte, plus familii din alte tari. o prietena foarte buna de-a mea din Ro are parintii pensionati de doi ani si primul lucru pe care l-au facut a fost sa ia o fetita in sistem de plasament. si ca ei sunt multi altii. nu cred ca a ramas Romania in pana de familii care vor sa infieze sau sa primeasca un copil orfan in ingrijire, nu cred ca homosexualii sunt ultima solutie pe care trebuie sa o acceptam, vrem nu vrem, ca altfel ramane numai varianta orfelinatelor.

daca sunt trecuti de o anumita varsta, copiii din orfelinate/strazi/canale au cunoscut deja violul, abuzul, homosexualitatea si prostitutia, nu se mai pune problema orientarii lor sexuale, ci salvarii lor dintr-o situatie abuziva. iar asta cade in sarcina personalului specializat, parerea mea bazata pe experienta directa cu ei.

-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by slakje

Pana la urma, sanziana, "porcaria asta impusa de societate" e realitatea in care traim, singura probata si in masura sa ne ofere repere si modele.

Nu ai tu cum sa spui ca daca situatia s-ar inversa, si femeile ar face copii de ex, pe care sa-i ofere unor cupluri homosexuale (utopie) , nu ar exista alte "porcarii impuse de societate".

Noi avem puterea sa schimbam societatea...noi putem prin mentalitatea noastra sa iesim din limite...dar o luam de buna asa cum e...si trecem prin ea cu capul plecat, ca asa ne este impus...asa este...femeia e femeie si trebuie sa creasca copii cu un barbat...asa e de la "natura"...
barbatu vaneaza, femeia munceste pe aratura si creste copilul...asa a fost din epoca de piatra...de ce sa evoluam? sa ne eliberam de astfel de restricitii???

Sinzi si David
The best of David, new

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura 1974 spune:

Nu sint contra homosexualilor insa da sint contra adoptiei unui copil de catre homosexuali.

cuerpo sano , mente sana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by conchita

cuplul de lesbiene din documentarul respectiv era la limita de jos a clasei de mijloc, una nu avea toti dintii, amandoua erau cam lalai si nespalatele sa zic asa, ce mai, o zic pe de-a dreptul, tipele erau cam grase si grobiene, cu o casa destul de murdara...in fine.

nu cred ca asta era un cuplu interesat sa adopte copii.

cred ca exemple se pot da la nesfarsit, si eu am vazut un barbat, ramas orfan si crescut de unchiul lui impreuna cu 'partenerul', tipul era casatorit si avea o nevasta frumoasa si 2 copii dragalasi. Nu poti sa spui ca un copil va deveni homosexual daca este crescut de un cuplu de homosexuali, ce se intampla cu copiii crescuti doar de mama sau doar de tata? si nu ma refer la tarile civilizate unde nu este asa problematic, dar in Ro sansa sa te recasatoresti daca ai copil este minima.

nu toti homosexualii sau la fel, cunosc un baiat care nu lasa nici un dubiu, poarta numai pantaloni stramti, are unghiile facute, da din maini si din fund cand merge...dar este de treaba chiar daca putin cam depresiv, am lucrat cu un alt tip 6 luni zi de zi si cand am aflat ca este homosexual era sa cad sub masa , nici nu mi-a trecut prin cap asa ceva...oameni si oameni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Nu, Oz, nu era un cuplu amator de adoptie, pentru ca deja aveau unul, pe fata respectiva, prin inseminare. am povestit asta legat de discutia de aici despre evolutia unui copil avand ca parinti un cuplu gay.

analizand asa si comparand, este normal ca vom gasi mii de asemanari intre relatiile gay si cele hetero. doar suntem toti oameni, sigur ca nu vorbim de martieni si pamanteni aici, sa nu avem puncte comune chiar deloc. de aceea nu inteleg eu: de ce relatia din dormitor sa determine asa mari transformari la scara societatii? nu intereseaza pe nimeni ce fac eu in viata mea privata, de ce pe mine m-ar interesa ce face altul? si de ce sa fie felul in care "o facem" asa determinant in societate, ma refer la drepturi, alea-alea...no, ca sexul e cel mai tare din parcare, uite ce revolutii face! pana acuma se zicea ca femeile au facut istoria din umbra cu puterea farmecului lor senzual. iaca ce mare fas s-a ales si de legenda asta, se dovedeste ca facutu' de sex in sine manipuleaza, nu neaparat sexul partenerului. :))

-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Eu mi-am spus parerea, dar am urmarit din curiozitate raspunsurile vostre. Si am observat ca cele mai multe care sint impotriva adoptiei de catre un cuplu de homosexuali, trec ca motiv faptul ca si copilul va deveni homosexual, ca puterea exemplului este determinant. Pai daca asa e, de unde au aparut homosexualii ? Ca doar toti s-au nascut in cupluri heterosexuale si acasa au vazut doar relatii normale, nu ?

E pacat ca sinteti asa inversunate impotriva acestor adoptii, ca si ei sint oameni ca si noi, pot iubi ca si noi, iar copii au dreptul la dragoste si un camin. Daca nu s-au terminat cererile de adoptii de catre cuplurile heterosexuale, de ce mai sint atitia copii in orfelinate ?
Poate ca un copil crescut de homosexuali, va deveni un om mai bun, nu va mai judeca oamenii dupa prejudecati.

Si daca n-ati retinut cind am scris mai inainte, eu sint pt. adoptii, dar nu sint de acord cu homosexualitatea, adica nu mi se pare un lucru normal, mi se pare ca ar fi o boala, dar poate gresesc.

Cred ca ar fi bine sa va spuneti doar parerea - asa cum multi (multe) au facut-o, fara a mai arunca cu pietre in homosexuali. Si printre ei sint buni si rai la fel ca printre noi.

Nu prea mai stiu cum era propozitia exacta, dar suna cam asa ceva: "cel fara nici o vina sa arunce cu piatra". Poate stie cineva exact.

Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

quote:
Originally posted by oz

quote:
Originally posted by conchita

cuplul de lesbiene din documentarul respectiv era la limita de jos a clasei de mijloc, una nu avea toti dintii, amandoua erau cam lalai si nespalatele sa zic asa, ce mai, o zic pe de-a dreptul, tipele erau cam grase si grobiene, cu o casa destul de murdara...in fine.

nu cred ca asta era un cuplu interesat sa adopte copii.

asa cum nu cuplurile hetero cu probleme (alcool, barbati abuzivi...) sunt cele care se inghesuie sa adopte la fel. ei de abia isi duc traiul, sau se multumesc sa chinuie propriile odrasle. vorbim in general , nu de exceptii.

eu n-am nimic contra homosexualilor. iar ei daca sunt asa de egali cu noi, de ce nu stau la coada ca toate celelalte cupluri ptr un copil? de ce mereu discriminare pozitiva??

de ce mai sunt inca copii in orfelinate? cred eu ca datorita guvernului nostru drag. a parlamentului, a legiuitorilor carora le pasa de orice numai de faptul ca pleaca toti tinerii din tara si ca copiii stau ca vai de ei in orfelinate, nu.
listele de asteptare in Spania, ptr adoptii sunt de 10 ani. exact cum zic. si nu ptr bebelusi ci ptr orice copil. spaniol. spaniolii se reorienteaza acum catre China, care e dispusa sa dea fetite (nu baieti) destul de repede. Binenteles ca spaniolii ar prefera ceva mai apropiat ca rasa, spre exemplu copii romani, dar asta nu se poate. ca pina nu-i iese ceva romanului la asa "comert" ...nu poate. iar intre timp copilasii astia n-au nici copilarie si nici viitor.

"Pai daca asa e, de unde au aparut homosexualii ? Ca doar toti s-au nascut in cupluri heterosexuale si acasa au vazut doar relatii normale, nu ?" aici teoriile sunt impartite: unii spun ca exista niste greseli genetice, altii ca mediul influienteaza mult. eu cred ca amindoua in procente dependente de la individ la individ.

"Poate ca un copil crescut de homosexuali, va deveni un om mai bun, nu va mai judeca oamenii dupa prejudecati."
uite daca tu ai avea un baietel maricel, la virsta inceputurilor sexuale, virsta in care este complet confuz, el " vrea" dar prietena X il tot amina (ca n-are semineu, ca n-are luminarele, ca e la ciclu, ca nu i-a spus c-o iubeste) si atunci tu l-ai trimite sa-si uite supararea la casa de vacanta cu cei doi gays, cu care tu te ai foarte bine si care stau vis-a-vis? e o chestie complet ipotetica. ai contribui la probabilitatea ca el sa devina gay?? la momentul oportun, influienta oportuna. si inevitabil acest moment vine in viata fiecarui om.
poate ca de fapt nici nu va deveni, poate ca vazind doi barbati sarutindu-se o sa-i creeze de fapt sila. dar poate nu. ai risca asta cu propriul copil? atunci de ce sa dam legi care sa "riste" copiii altora??
eu sunt de acord ca homosexualii sunt oameni ca si noi, atunci sa-i mai discriminam (chiar si pozitiv) si sa nu ne comportam ca, cu niste oameni normali, care sunt un pic deosebiti la ora sexului.

noi trebuie sa avem grija de influienetele pe care le capteaza copiii nostri. de ce atita dezbatere despre junk food, despre delicventa juvenila, despre impactul reclamelor asupra copiilor. ptr ca, copilasii sunt ca niste robotei (chiar si cei mai marisori), capteaza unde din toate partile dar mai ales invata de la familie. sa mai adaugam un risc la tot setul de riscuri la care oricum copilul este supus zilnic?

in alta ordine de idei, la mine in bloc stau citva homosexuali, cu toti sunt buna amica, ne salutam, vorbim, am fost si la un chef de-al lor. dar nu as lasa un copil sa creasca cu ei.
sunt sigura ca ptr orice copil se gaseste pe lumea asta o familie de heterosexuali care sa-l iubeasca si sa-i ofere o viata mai buna decit in orfelinat. daca se vrea.

apropos de discriminarea pozitiva. am vazut un film odata, era o comedie , insa simburele era acolo...un negru zicea "orice as face nu ma pedepseste nimeni ca sunt negru "... era haios ca in final lua asupra lui vina unei crime dar era nevinovat ( insa stia ca nu poate face nimic sa supere pe cineva:)) si si-a dat seama ca isi poate salva prietenul )si atunci toti acuzatorii se retrag " ei daca-i asa ...se mai intimpla...nu asa ? nu o sa acuzam un negru...." cam pe aici s-a ajuns.

Once a grump, always a grump
http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=218078099

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

CONCHITA,Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput