Cetatean roman si totusi...
Raspunsuri - Pagina 2
narcisa spune:
Eu cu copilul am fost la medic in Ro, platesti consultatia, de cite ori te duci( cam 100 000-150 000 lei cu chitanta) ca si medicamentele. Sa nu mergi la clinicile particulare ca aia te umfla. Eu am patit-o cu sotul meu, avea enterocolita cu febra si varsaturi in iarna in 2002 in Constanta, m-am dus cu el la urgenta duminica fiind, medic particular; l-a consultat, tensioune luata, o injectie si reteta, cind sa platesc in jur de 3.500.000 lei, nici n-aveam atit la mine!?! Am crezut ca o iau razna in momentul ala, pina la urma au taiat chitanta, ca si cum m-ar fi consultat pe mine cetatean roman cu domiciliu in Constanta, aveam buletinul la mine si am platit in jur de 500 000 lei; trebuie sa fii atent unde mergi si sa intrebi eventual dinainte, nu-i frumos, dar poti avea surprize.
narcisa
quote:
Originally posted by pisi-pis
Dar ce se intampla cand mergi acasa si n-ai buletin sa inchiriezi patine, hidrobicicleta, la hotel umfla pretul, ca de, esti strain. Daca ai copil si vine la bunici, are drept la medic, etc.?
gorjan spune:
pt copii daca au certificat romanesc si aveti pe cineva in tara sa declarati adresa lor nu au nevoie sa plateasca. Se poate scoate carte de sanatate si chiar si fara la ei merge cu codul numeric persol care mai nou e mai puternic decit orice alt numar (buletin, pasaport). Fiind sub 18 ani au automat in calitate de cetateni romani gratuitate.Eu l-am operat pe al meu baiat de polipi si am avut numai codul numeric personal.
narcisa spune:
Gorjan,
quote:
Originally posted by gorjan
pt copii daca au certificat romanesc si aveti pe cineva in tara sa declarati adresa lor nu au nevoie sa plateasca. Se poate scoate carte de sanatate si chiar si fara la ei merge cu codul numeric persol care mai nou e mai puternic decit orice alt numar (buletin, pasaport). Fiind sub 18 ani au automat in calitate de cetateni romani gratuitate.Eu l-am operat pe al meu baiat de polipi si am avut numai codul numeric personal.
AP
narcisa spune:
Gorjan, 

chiar ca e bine de stiut, eu nu m-am gindit niciodata ca ar trebui sa fie asa, avind certif. de nastere romanesti la ambii copii.
toate cele bune
narcisa

. Daca ai copil si vine la bunici, are drept la medic, etc.?