alocatie pentru familiile monoparentale?
Exista vreo lege care sa prevada asa ceva? Daca da, poate cineva sa faca o recenzie a acesteia?
Multumesc
Raspunsuri
liviu`s spune:
Ca acte normative in domeniu, mentionez:
- ORDONANTA DE URGENȚĂ nr.105 din 24 octombrie 2003
privind alocația familială complementară și alocația de susținere pentru familia monoparentală, aprobata prin Legea nr.41/2004.
- HOTARAREA nr.1.539 din 18 decembrie 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 105/2003 privind alocația familială complementară și alocația de susținere pentru familia monoparentală
Beneficiază de alocație de susținere familiile formate din persoana singură și copiii în vârstă de până la 18 ani aflați în întreținere și care locuiesc împreună cu aceasta, denumite familii monoparentale.
Prin persoană singură se înțelege persoana care se află în una dintre următoarele situații:
a) este necăsătorită;
b) este văduvă;
c) este divorțată;
d) al cărei soț/soție este declarat/declarată dispărut/dispărută prin hotărâre judecătorească;
e) al cărei soț/soție este arestat/arestată preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate și nu participă la întreținerea copiilor;
f) nu a împlinit vârsta de 18 ani și se află în una dintre situațiile prevăzute la lit. a)-e);
g) a fost numită tutore sau i s-au încredințat ori dat în plasament unul sau mai mulți copii și se află în una dintre situațiile prevăzute la lit. a)-c), cu excepția asistentului maternal profesionist.
Alocația de susținere se acordă lunar familiilor monoparentale dacă realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 1,5 milioane lei.
Cuantumul alocației de susținere este de:
a) 450.000 lei pentru familia cu un copil;
b) 525.000 lei pentru familia cu 2 copii;
c) 600.000 lei pentru familia cu 3 copii;
d) 675.000 lei pentru familia cu 4 sau mai mulți copii.
danacaltan spune:
Poate cineva sa-mi spuna si mie de ce acte este nevoie si unde trebuie sa ma prezint cu ele? La primarie?
danacaltan spune:
Despre alocatia complementara, Liviu, ce ne poti scrie? Este acelasi lucru cu cea de sustinere a familiei monoparentale? Eu am inteles ca nu.
danacaltan spune:
Scuze de deranjuri, acum am vazut ca se acorda familiilor cu un venit peste 1,5 mil/membru.Iar eu si Vladutz avem mai mult,datorita pensiei alimentare, din care n-am vazut pina acum nici un ban si nici n-o sa vedem...
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by danacaltan
Poate cineva sa-mi spuna si mie de ce acte este nevoie si unde trebuie sa ma prezint cu ele? La primarie?
Danny mama & Vladutz fiul
La primarie.