Salut,
Am(avem) o nelamurire
Pe 14 noiembrie s-a terminat concediul de crestere si ingrijirea copilului <<platit pe "stil vechi" :) 85% din media pe 6 luni >> . Sotia urmeaza sa nasca in decembrie motiv pentru care am prezentat la seviciul personal concediul medical prenatal.
Moment care le'a pus pe respectivele doamne in mare incurcatura nestiind sa calculeze indemnizatia cuvenita pe perioada concediului pre- si postnatal pina la intrarea in al doilea CIC.
S-au avansat diverse propuneri:
85% din actualii 85%
85% din cei 6.5 milioane NE-acordati
85% din salariul de acum 2 ani :D
..samd
Pina la urma am cazut de acord sa studiem problema impreuna.
Daca cineva ma(ne) poate lamuri cu eventuala indicare a legii ce precizeaza acest lucru va multumesc.
Cu stima,
Alin
*Ex astris, Scientia*
ca sa fiu sincera nu problema trebuie studiata ci legea
si TREBUIA studiata de catre prea binevoitoarele doamne pt ca situatia e similara cu orice concediu medical urmat de un alt concediu medical, adica principiu e acelasi - se ia in calcul indemnizatia bruta acordata.
legea e 19 si o gasiti pe site la marius cu toate completarile la zi (multumim inca o data!)
evident ca varianta corecta este prima dar putin nuantat, adica un calcul corect se face insumand cuantumul indemnizatiei acordate pe ultimele 6 luni, impartind rezultatul la nr total de zile lucratoare din aceasta perioada si aplicand 85% la rezultat. ar trebui sa fie aproape de 85% din media zilnica pe care au folosit-o pana acum dar posibil sa fi intervenit si o indexare
am reusit sa va lamuresc?
Am citit art 120/Lg 19/2000
Apoi am citit art 99 alin (2)/ Lg 19/2000.
Apoi am citit alin (10) al aceluiasi articol 99 si rezulta clar ca se ia in calcul cuantumul indemnizatiei de care a beneficiat (adica cuantumul CIC1)