Realitate
Poate ca e un subiect stupid sau banal, dar pe mine ma framanta de mor...
Ce sa fac sa fac mai multi bani? Am ajuns la trista concluzie ca nu voi avea curajul sa am un BB pana cand nu voi fi multumita de situatia mea financiara...Mai mult pentru el/ea decat pentru mine...Am fost prin magazine si m-a durut sufletul pentru ca mi-am dat seama ca nu mi-as permite sa-i cumpar copilului meu ceea ce as vrea! Am fost trista rau si acum sunt revoltata pe mine! Mi se pare ca nu fac destul! Am un serviciu de la 9-6 (platit rezonabil)si scoala seara. Ce as mai putea face ca sa mai fac niste bani? Voi cum va descurcati? Poate imi vine si mie vreo idee...
Raspunsuri
motanik spune:
quote:
Initial creeata de adelamaria
Poate ca e un subiect stupid sau banal, dar pe mine ma framanta de mor...
Ce sa fac sa fac mai multi bani? Am ajuns la trista concluzie ca nu voi avea curajul sa am un BB pana cand nu voi fi multumita de situatia mea financiara...Mai mult pentru el/ea decat pentru mine...Am fost prin magazine si m-a durut sufletul pentru ca mi-am dat seama ca nu mi-as permite sa-i cumpar copilului meu ceea ce as vrea! Am fost trista rau si acum sunt revoltata pe mine! Mi se pare ca nu fac destul! Am un serviciu de la 9-6 (platit rezonabil)si scoala seara. Ce as mai putea face ca sa mai fac niste bani? Voi cum va descurcati? Poate imi vine si mie vreo idee...
Cunosc sentimentul...
Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj
http://community.webshots.com/album/216599908KwgDmN
geanica spune:
asa ziceam si eu ca tine....ca nu voi putea face un bebe pana nu imi pot permite...dar totodata am realizat ca peste cativa ani nu voi fi nici mai bogata , nici mai saraca...asa ca l-am facut pe luca si crede-ma ca suntem la fel cu banii, adica ca si inainte cand eram singuri, numai ca atunci cheltuiam pe alte chestii.acum avem alte prioritati si totusi nu imi pare rau.
si eu m-am gandit ce as mai putea face, dar nu am gasit nici o solutie deoarece serviciul pe care il aveam nu imi mai lasa timp liber.
daca vrei un bebe, fa-l ca o sa vezi se rezolva lucrurile...
nu o sa mai ai prea multi bani pentru tine personal, dar ai sufletelul acela care inlocuieste totul si nimic nu va mai conta..
Geanina si bebe Luca Andrei
http://community.webshots.com/user/lucaandrei
madalina horsa spune:
Ce serviciu ai? Cati bani castigi acolo? Te-ai duce la un job mai bine platit dar care sa nu iti placa? Ar fi joburi mai bine platite care sa iti si placa? Stii sa faci ceva special, ca sa poti deschide o "afaceruca" proprie? Poti face ceva in timpul liber...care iti mai ramane...si sa vinzi acel ceva?
Cam astea sunt intrebarile pe care mi le-as pune in locul tau.Pe de alta parte nu stiu ce varsta ai...acum si cu job si cu scoala nu cred ca ai ce sa faci mare lucru. Pregateste terneul pentru cand o sa scapi de scoala, studiaza piata muncii etc. Acum mi se pare dificil sa mai faci si altceva ( in afara de schimbatul jobului/locului de munca) dar daca poti, de ce nu?
Succes,
Madalina
Ramonika spune:
Pai daca o sa ai atatea joburi, cand o sa mai stai cu copilul? Sau vrei sa te imbogatesti pana sa-l faci? Eu zic ca e bine sa ai un singur job , dar bine platit. Ca daca o sa fii ocupata toata ziua cu munca vei pierde alte lucruri in viata, cum ar fi timpul petrecut cu familia, relaxarea, micile treburi prin casa, care sunt foarte importante intr-o relatie. Nu zic sa te multumesti cu ceva mediocru, insa nici sa te dai de ceasul mortii sa faci bani. Si nu stiu daca este asa de bine si pentru copil sa aiba tot ce-i pofteste inima, pentru ca atunci va fi un rasfatat.
Nu ma intelege gresit. Bineinteles ca trebuie sa ai un strict necesar si chiar mai mult, insa daca tinzi spre bogatii prea mari, asta e altceva.
Kehleyr spune:
Sa stii ca oricati bani ai avea tot o sa vrei mai mult. Asta nu e ceva condamnabil, dimpotriva, e legea firii, e normal sa vrem tot timpul sa ne fie mai bine.
Ca sa iti dau totusi un raspuns constructiv: parerea mea (eu sunt salariat platit destul de bine) este ca daca vrei cu adevarat sa faci bani, nu poti decat daca ai propria ta afacere. Dar asta e mult mai greu, riscant si necesita talent. Pe de alta parte, esti propriul tau stapan si ti-ai putea gestiona timpul cum vrei tu.
szivarvany spune:
Iti spun cum am facut noi pentru bb: cand am aflat ca sunt insarcinata (decembrie 2003), in fiecare luna la salar am pus bani in pusculita (special cumparata pentru bb
). Cand a trebuit sa cumpar ceva pentru bebica, am luat banii din pusculita, deci nu ne-a afectat deloc. Prin luna a 8-a aveam totul cumparat
. Bine-nteles ca si dupa ce s-a nascut, am continuat ritualul ! Am adaugat si banii de la botez si sa stii ca fie`mea sta bine cu banii
. I-am cumparat tot ce are nevoie si repet, fara sa simtim la buzunare cand era vorba de cheltuieli mari ! Noi puneam 1 milion de lei pe luna si nu am avut probleme la cumparat patut, carucior, hainute ... ![]()
Leoaicele Daria &
Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
ancuta06 spune:
mamagiuliei, o idee buna.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
mariagi spune:
si daca ai rate,cheltuieli lunare obligatorii,stai cu chirie si nai ai si alte persoane in intretinere(copil,mama)cum iti mai permiti si mai ales din ce sa pui deoparte?!stiu ca daca judeci logic ,daca nu ai afacerea ta nu o sa crezi ca este timp niciodata pentru un copil.sau inca unul.nu tindem nici noi spre sume aberante,dar parca trebuie sa stai si sa judeci de doua ori inainte de a lua o decizie atat de importanta care iti va schimba viata.adica sa aduci pe lume un copil.sa faci un copil e usor,dar este teribil de greu sa-l cresti.si nu in puf,dar faptul ca nu ai grija de maine e un atuu.si daca o ai..un risc asumat.
Maria
adelamaria spune:
Vi s-a mai spus ca sunteti fantastice?
Stiu ca problema mea nu se va rezolva doar pentru ca am deschis un subiect, dar parca mi-e un pic mai bine sa vad ca sunt normala...adica imi fac griji pe care si le mai fac si altii![]()
Mamagiuliei, si eu ma gandisem la ceva in genul asta, dar cand vad ca la fiecare salariu apare cate ceva de genul apometre, taxa facultate, ajutat sora, platit instalator...etc...ma descurajez total...Tare multa vointa imi trebuie
...Si apoi nu mi se pare corect ca atunci cand ai un BB sa trebuiasca sa renunti la tine, la lucrurile pe care le faci pentru tine sau pentru sot...Nu e normal sa mananci tu mai prost pentru ca ai decis sa ai un copilas...Stiu ca as face orice pentru el, stiu ca in cazuri extreme, asa e normal...Copiii sunt sufletul nostru, ingeri nevinovati, dar daca noi acumulam frustari si fara sa vrem ajungem sa le revarsam si asupra lor, atunci n-am rezolvat nimic...Iar sentimentele de frustare si nemultumire nu pot fi intotdeauna controlate (eu asa cred cel putin)...![]()
Cat despre mine, am un salariu rezonabil, dar care oricum se termina pana la urmatoarea luna...sotul, la fel. Talente? Am un PF pe traduceri, dar ofertele sunt rare si nu ma pot baza pe ele...O afacere a mea? Mi-e teama ca nu as face fata...
Masterul pe care il fac sper sa ma reorienteze putin pe piata muncii, dar mi-e teama ca intr-o prima faza as castiga destul de putin...Nu sunt proasta, nici urata si nici nu tind spre bogatii aberante...As vrea doar sa nu-mi mai fie teama pentru ziua de maine, sa pot scoate 1.000.000 din buzunar pentru o geaca fara sa ma gandesc ca nu mai am bani pana la salariu, sa-i iau copilului meu un patut din care vreau eu (chiar daca mai scump)...Si m-am gandit si eu ca asta inseamna rasfat, dar nu ma pot opri sa gandesc asa...Si din nou, mi-e ciuda pe mine, ca nu muncesc destul, ca nu fac destul, ca nu sunt destul de inventiva...Ma simt vinovata![]()
danitin spune:
1. Pana sa o am pe Lori am avut trei locuri de munca / redactor post local tv, corespondent post central, colaborari la un ziar. Am lucrat pana cu 3 ore inainte de a naste, am pus 10 milioane la pusculita si s/au dus toti pe spaga la asistente, infirmiere, portar, calmante si medicamente, plata spitalului ca la maternitatea unde am nascut e in vigoare o prevedere aberanta, daca vrei sa nasti cu doctorul care a urmarit sarcina trebuie sa dai, oficial, 4 milioane.
2. Sunt disperata ca nu am mai multi bani pentru bebe si ma simt mizerabil, chiar daca in casa intra actm tot banii din cele 3 servicii ale mele. Mi/ar place si mine unul singur si bine platit, dar nu se obtine atat de usor, mai ales in presa locala.
3. Daca as fi stiut cate responsabilitati implica cresterea unui copil, de cati bani ai nevoie si cat de mult te consuma faptul ca nu/i poti oferi tot ceea ce are nevoie, NU faceam bebe.
4. Viitore mamici, nu va ganditi doar la banii de jucarii si hainute, ca astea se mai rezolva dar .... scutecele de unica folosinta, lotiunile pentru baita, crema de fundulet, laptele praf, borcanelele cu papica, mancarea speciala pentru el ca nu/i poti da macaroane sau omleta, banii pentru vizitele doctorului si pentru tot felul de medicamente necesare chiar daca bebe nu e bolnavicios / de exemplu cele pentru colici sau calmarea durerilor de dinti.
5. Un premergator de marca costa in jur de doua milioane, papuceii buni pentru bebe in jur de 1 milion, biberoanele sigure peste 200 de mii, mai trebuie un carucior bun, patut o.k si multe altele
Ma opresc aici ca nu vreau sa va demoralizez, stiu ca sunt copii crescuti si in familii foarte sarace, dar eu simt ca nu am fost destul de responsabila cand am facut un bebe in situatia financiara in care suntem.