Sa nu va mai plangeti ca sunteti mamici batrane!

Sa nu va mai plangeti ca sunteti mamici batrane! | Autor: mamamariana

Link direct la acest mesaj

Ca si eu o fac... de aia mi-a trimis sotul articolul asta azi dimineata. Chiar mi-a placut. Voi ce parere aveti??? Va si traduc mai jos, sper sa intelegeti ce vreau sa spun ca nu sunt traducator profesionist - imi mai exersez si eu romana aici pe forum

59-year-old pregnant with twins
Multiple birth would break record set by 56-year-old mother
Frances Harris, 59, who is set to deliver in December, could become the oldest woman in the U.S. to give birth to twins.

Updated: 5:30 p.m. ET Nov. 12, 2004
SYLVESTER, Ga. - A 59-year-old great-grandmother is pregnant with twins and will deliver next month, three decades after she had her tubes tied. “They came untied,” Frances Harris said Thursday.

The multiple birth Dec. 21 would break the purported record set this week by a 56-year-old New York City mother of twins.

Harris, of rural Sylvester, Ga., said she wasn’t trying to get pregnant — and didn’t realize she was — until she started gaining weight and went to see her doctor.

“A lot of things changed about me,” she said. “I started craving grapes and apples, things I don’t usually crave. By then I was four months pregnant.”

When the doctor broke the news, “They had to sit me down. I couldn’t even talk,” she said.

The news was even more shocking considering Harris — the mother of five, grandmother of 14 and great-grandmother of six — had her tubes tied 33 years ago after the birth of her youngest child.

Harris had her first child when she was 15; 44 years will separate her first-born from the newborns. She was divorced years ago from the twins’ father, 60-year-old Raymond Harris, a heavy equipment operator. She said they will remarry before the birth.

The oldest American believed to have given birth to twins is Aleta St. James, a single mother who turns 57 on Friday. She gave birth Tuesday by in-vitro fertilization at New York City’s Mount Sinai Medical Center.

Statistics from the Centers for Disease Control and Prevention show 263 children were born to women between ages 50 and 54 in 2002. The oldest American to give birth is Arceli Keh, of California, who was 63 when she had a daughter in 1996.

Harris said some family members, concerned about health complications, had suggested she end the pregnancy.

“I couldn’t live with myself,” she said. “I pray we all three pull through. When they’re so little, they’re so beautiful. I think they are God’s gift.”

Si traducerea:
La 59 de ani insarcinata cu gemeni
Recordul acordat unei mame de 56 de ani la nastere de gemeni va fi doborat de Frances Harris de 59 de ani care va naste in decembrie si care ar putea fi cea mai batrana femeie din USA care a nascut vreodata gemeni.

Updated: 5:30 p.m. ET Nov. 12, 2004
O bunica de 59 de ani este insarcinata cu gemeni si va naste luna viitoare, trei decenii dupa ce si-a legat trompele. "S-au dezlegat" spunea Frances Harris joi.

Nasterea multipla din Dec. 21 va dobori recordul care parea a fi stabilit saptamana aceasta de o mama de gemeni de 56 de ani din New York.
Harris din Sylvester, Ga. spune ca nu a incercat sa ramana insarcinata si ca nu a realizat ca este pana cand a inceput sa se ingrase si s-a dus sa consulte doctorul ei.

O gramada de lucruri s-au schimbat la mine, spune ea. "Am inceput sa poftesc la struguri si mere, lucruri la care nu obisnuiam sa poftesc. Si eram in luna a patra."

Cand doctorul mi-a dat vestea, "au trebuit sa ma aseze pe scaun. Nu am mai putut vorbi" spune ea.

Vestea a fost si mai socanta considerand ca Harris, mama a 5 copii, bunica a 14 nepoti si strabunica a 6, avea trompele legate 33 de ani in urma dupa ce a nascut ultimul copil.

Harris a avut primul copil la 15 ani; 44 de ani e diferenta dintre primul si ultimul nascut. Ea a a divortat cativa ani in urma de tatal gemenilor, Raymond Harris - 60 de ani, operator de echipamente grele. Ea spune ca se vor recasatori inainte de a naste.

Cea mai batrana americanca despre care se crede ca a avut gemeni vreodata este Aleta St. James, o mama singura care implineste 57 de ani vineri. Ea a nascut joi dupa fertilizare in-vitro la New York City's Mount Sinai Medical Center.

Statistici de la Centrele de Controlul si Prevenirea Bolilor arata ca 263 de copii au fost nascuti din femei intre 50 si 54 de ani in 2002. Cea mai batrana americanca despre care se spune ca a nascut un copil a fost Arceli Keh din California care avea 63 de ani cand a nascut-o pe fiica ei in 1996.

Harris spune ca niste membri ai familie, ingrijorati de complicatii de sanatate i-au sugerat sa puna capat sarcinii.

"Nu puteam sa mai traiesc daca o faceam", spune ea. "ma rog ca toti trei sa trecem cu bine prin asta". Cand sunt atat de mici, sunt atat de frumosi. Cred ca ei sunt un dar de la Dumnezeu."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

nu cred ca as fi in stare, abia imi iau inima in dinti pt al doilea... dar sa fiu la pensie si sa mai fac gemeni... NO WAY. si asa am capul plin de ganduri ca fata o sa aiba 30 de ani si io 60 si ceva ...

Totusi, cum a fost posibil, cu trompele legate sa ramana insarcinata?????

O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Bravo ei, daca poate!

I wish I were an angel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Ce zapaceala la ea in familie ... copiii aia vor fi stra-unchii stranepotilor ei sau cum???

www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickic spune:

sa ai 20 ani si mama de 80...

Vic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

WOW,multa sanatate ii urez.

Bravo ei.

maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

O mamica de 60 de ani o fi o mare realizare stiintifica! Se uita lumea ca la circ! Dar în viata de toate zilele nu trebuie sa fie usor nici pentru mamica dar nici pentru copil. Eu zic fiind asa mai stricta de felul meu (poate mai încuiata la cap) ca este o vreme pentru orice lucru: sa faci scoala, sa procreezi, sa-ti cresti copii,... Nu vreau sa zic ca viata trebuie sa fie toata planuita de la A la Z, dar totusi o anumita ordine fireasca se impune cum zicea cinvea mai sus: care-i unchiul, care-i fiul,... toti o apa si-un pamant.

Eu sunt pro-stiinta atunci când lucrurile avanseaza dar oare sa fi mamica la 60 de ani este un câstig?

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nu imi place ideea!! Cum e sa ai 10 ani si o mama de 70 de ani? Si un frate de 55 de ani??? Cu cine te distrezi? Cu cine te joci? Cine te va duce in parc? In plus, e dureros sa ai o mama in varsta...o pierzi mai repede!

Sinzi si David
The best of David, new

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Si eu la fel cred. E prea mare diferenta...sa fii mama la varsta la care deja esti si stra-bunica. E o ordine fireasca a lucrurilor in viata...Dar am intreb cum de a mai 'functionat' la 60 de ani...Majoritatea femeilor intra la menopauza pana in varsta asta...La ea cum o fi fost?

Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj
http://community.webshots.com/album/216599908KwgDmN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Femeie de care e vorba a avut donor si a fost invitro fertilizata.
Eu zic ca trimite un mesaj gresit tinerilor de astazi, ca poti sa o lalai pana la adanci batraneti si dupa ce te distrezi bine o viata, pui si de copii. Eu zic sa-i fie rusine, nu Bravo ei. Sa-i fie rusine ca aduce pe lume 2 copii de care nu o sa se poata ocupa de ei in 10 - 15 ani de zile cand or sa aibe nevoie de o mama.
Cand copii vor implinii 10 ani ea se va apropia de 70 de ani. Cum v-a putea sa mearga la graduation, sau la nunta copiilor?
Parerea mea toate trebuiesc facute la timpul lor. Ea ar fi trebuit sa stea cuminte si sa-si vada de nepoti.
Cum or sa creasc copii astia, cand o sa-i duca in parc la joaca, si toti ceilalti copii or sa se refere la ea ca la o bunicuta? Si pe urma la scoala.
Eu zic ca e o greseala, iar medicina din ziua de azi nu ar trebuii sa lase asemenea lucruri sa se intample.

frumosii mamei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Darel,

nu stiu de unde si cum credeam ca esti doctor. Poate am gresit....
Tu chiar crezi ca a ramas gravida din greseala? Un mic accident la menopauza, la 59 de ani? Nu oul ei a fost fertilizat. Daca tot te referi la paragraful ce l-am scris eu, citeste-l inainte de a-l comenta.

"Women over 50 rarely get pregnant without fertility treatments, but egg donation - the transfer of eggs from one woman to another - has offered new options for child bearing."
Si link-ul cu articolulul:
http://smh.com.au/news/World/US-woman-gives-birth-to-twins-at-age-56s/2004/11/10/1100021848195.html?oneclick=true

frumosii mamei

Mergi la inceput