indemnizatia de maternitate
buna dimineata
ma bucur foarte mult ca am dat de voi
am si eu cateva nelamuriri si v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta
sunt in luna a patra de sarcina
am carte de munca din 10 ian 2004 si pana in prezent am o intrerupere de 15 zile (15 iulie - 01 aug.)
salariul este de 2.800.000 lei
as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatie si la ce valoare se ridica aceasta.
ce demersuri trebuie sa fac pt. a obtine indemnizatia
daca din luna decembrie nu mai lucrez, ce se va intampla?
multumesc mult
Raspunsuri
gabitzica spune:
o sa beneficiezi de indemnizatie daca ai cotizat la CAS 10 luni anterioare nasterii. Din ce motive nu o sa mai lucrezi din decembrie? iti iei medical, sau ti se desface contractul de munca?
www.stoc-studio.ro/tudor
alicev spune:
multumesc pt. raspuns
in ceea ce priveste faptul ca nu voi mai lucra din decemdrie, nu este o certitudine. m-am gandit sa inchei contractul de munca pt. ca aici nu sunt platita la timp si nu sunt foarte multumita
stiu ca indemnizatia va trebui sa o ridic de aici si imi este cam teama sa nu o primesc, sau sa o primesc cu intarziere.
totusi, ce ma sfatuiti sa fac?
gabitzica spune:
Eu te sfatuiesc sa nu intrerupi contractul de munca pana intri in prenatal. Eventual daca poti sa iti rezolvi concediu medical pana la prenatal.
www.stoc-studio.ro/tudor
alicev spune:
asa ar fi cel mai bine......insa angajatorul meu nu stie de sarcina si sunt deja in luna a patra......
nu cred ca mi-ar plati prenatalul
sau mai bine zis cred ca m-ar da afara de cum ar afla de sarcina
stiu ca nu este legal dar in situatia de fata.......
este un om "cu greutate"
astept in continuare sfaturi
multumesc anticipat
alicev spune:
nu stiu de ce cu mine nu prea vreti sa vorbiti
daca totusi intereseaza pe cineva, mi-am anuntat seful despre sarcina si acesta mi-a spus sa nu incep cu prenatale si cu plati....
ce as putea sa fac in situatia de fata?
multumesc
dandana spune:
alice, OBLIGATORIU in scris si cu nr de inreg!
poate si recomandata cu confirmare de primire
iar platile, poate ar fi bine sa discuti si sa-i spui ca nu se fac de la el ci din cas-ul datorat
e adevarat si ca daca firma e cu datorii la cas....geaba discutam!
nu-ti ramane decat tribunalul