Repatriere

Repatriere | Autor: nic23

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!

Locuiesc in Olanda de sapte ani unde, dupa parerea mea, sunt bine integrata si realizata, dar ma tot bate gandul sa ma intorc in Roamania.
Am scris ieri ceva cu titlul "Case de batrani" si de acest proiect as vrea sa ma ocup.
Cine imi poate da sfaturi/ idei/ sugestii/pareri/informatii etc. despre aceste doua subiecte: repatriere si case de batrani?

Va multumesc anticipat,
Nic23

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

repatrierea ta? repatrierea romanilor decedati in strainatate? - pt ca de ultima se ocupa firma de asigurari.

sincer nu pricep, o fi oboseala...

Freia si Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nic23 spune:

Freia, nu inteleg mesajul tau, dar oricum iti multumesc.

Nic23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

REPATRIERE

Acte necesare:

Certificatul de nastere

Certificatul de casatorie (daca este cazul)

Actul prin care se face dovada detinerii spatiului locativ (contract de cumparare sau contract de inchiriere)

Livret militar (daca este cazul)

Taxa

Cererea privind restabilirea domiciliului in Romania (cererea de repatriere) va fi depusa direct la sectia de politie din orasul sau localitatea in care persoana urmeaza sa-si stabileasca domiciliul. Sectia de politie va elibera solicitantului un buletin de identitate si o dovada de repatriere, in baza carora bunurile personale repatriate vor fi scutite de taxele vamale.

Misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate nu sunt autorizate sa primeasca cereri privind restabilirea domiciliului in Romania.

Mergi la inceput

Multi romani isi vand repatrierea. Sunt destule oferte in ziare. De ce? Pentru ca ai putea, de exemplu, aduce masini in Romania fara a le plati taxele vamale. Se fac ceva bani de pe urma scutirilor de taxe vamale ca urmare a repatrierii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Vezi ca s-a mai deschis un topic despre repatriere cu ceva timp in urma si poate sunt mai multe raspunsuri.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Vektros si Ciuf, multumesc foarte mult pentru reactii. Gasisem eu ceva pe internet, dar e mai bine sa afli din cat mai multe surse ce si cum.

Freia, asa cum am mai scris, nu inteleg ce vrei sa spui. Nu a fost destul de clar ca este vorba de repatrierea mea? Ce au de-a face romanii decedati cu mine?

Iar in privinta projectului caselor pentru "seniori" iar nu te inteleg. Dar inteleg de ce unele situatii sunt in Roamania asa cum sunt. Pentru ca exista unii oameni care se gandesc doar la ei dar totusi simt nevoia sa zica ceva chiar daca nu au nimic de comunicat. Bineinteles ca asigurarile sunt bune, dar nu sunt de ajuns ca sa rezolve problemele acelor oameni care nu au o "batranete" decenta, indiferent de motive. Numai daca te gandesti la situatia lor dupa ce Roamania va intra in Comunitatea Europeana si preturile vor creste...
Nu pretind ca vin eu si rezolv tot. Nici pe departe. Dar am putea gandi impreuna, nu-i asa? Si cine stie ce iese?

Si fiindca fiecare are dreptul la opinie, uite ca am zis si eu ce aveam pe suflet.

Si tie o .

Pa,

Mergi la inceput

De ce zici mereu Roamania in loc de Romania? Ca greseala de ortografie nu e, fiindca folosesti mereu Roamania. E vreo moda? Asa cum am mai vazut si moda cu Romanika? Lamuriti-ma si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Vektros, daca te uiti la subiectul "Case de batrani", vei vedea ca acolo a scris Romania, nu Roamania. Mi se intampla si mie, dar citesc si editez inainte de a trimite

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

quote:
Originally posted by nic23

Buna dimineata!

Vektros si Ciuf, multumesc foarte mult pentru reactii. Gasisem eu ceva pe internet, dar e mai bine sa afli din cat mai multe surse ce si cum.

Freia, asa cum am mai scris, nu inteleg ce vrei sa spui. Nu a fost destul de clar ca este vorba de repatrierea mea? Ce au de-a face romanii decedati cu mine?

Iar in privinta projectului caselor pentru "seniori" iar nu te inteleg. Dar inteleg de ce unele situatii sunt in Roamania asa cum sunt. Pentru ca exista unii oameni care se gandesc doar la ei dar totusi simt nevoia sa zica ceva chiar daca nu au nimic de comunicat. Bineinteles ca asigurarile sunt bune, dar nu sunt de ajuns ca sa rezolve problemele acelor oameni care nu au o "batranete" decenta, indiferent de motive. Numai daca te gandesti la situatia lor dupa ce Roamania va intra in Comunitatea Europeana si preturile vor creste...
Nu pretind ca vin eu si rezolv tot. Nici pe departe. Dar am putea gandi impreuna, nu-i asa? Si cine stie ce iese?

Si fiindca fiecare are dreptul la opinie, uite ca am zis si eu ce aveam pe suflet.

Si tie o .

Pa,
nic23

Iti doresc mult succes in ceea ce doresti sa realizezi intorcandu-te in Romania si din partea mea pot sa-ti spun ca sunt absolut sigura ca vei reusi. Doar sa nu te lasi inainte sa te apuci, asta e singura conditie, si sa nu apleci urechea la anumite vorbe... "binevoitoare". Si nu da socoteala nimanui cu ce ai tu de gand sa faci.
Dumnezeu sa fie alaturi de tine,
Diana

Mergi la inceput

Vektros, scuze.
Pe la vreo 5 si jumatate dimineata mi se cam amestecau literele.
Nu e nici o moda, doar o litera gresit plasata.
Dar e foarte bine ca ca spui, ca asa ramanem alerti.

Pa,

Mergi la inceput