buna seara, va urmaresc de foarte multa vreme si-mi place ceea ce citesc de la voi si despre voi.
Am o mare problema.Sunt angajata unei firme particulare din 1.08.2003 cu contract de munca pe o perioada nedeterminata. Sunt insarcinata in 32 de saptamani iar din data de 1 noiembrie 2004 am intrat in prenatal.
Cei de la firma deja imi fac probleme privind plata salariului pe lunile septembrie si octombrie, luni in care am beneficiat de concediu medical.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate de a ma transfera la cumva la Casa de Pensii pentru a ridica direct de aici banii atat pentru concediu maternal (pre si post natal) cat si pentru crestere copil pana la doi ani.
Astept cu nerabdare raspunsul vostru.
Va multumesc din suflet.
da, teoretic se poate ca toate datoriile noastre catre asigurarile sociale sa poata fi platite si de catre angajat, direct in contul respectiv (situatie intilnita daca esti angajat al unei poers juridice straine care iti da banii si te intereseaza daca vrei sa ai pensie)...la fel si cu indemnizatia pentru cresterea copilului: se poate sa iti fie platita nu de catre firma ci de catre casa de pensii dar cred ca se accepta numai daca firma este falimentara...in Vitan linga Mall este casa de pensii...mergi la et.3 si intreaba..de obicei ti se rapunde informat si operativ...\succes
Razvan
Se poate!
Soliciti desfacerea contractului de munca, mergi la casa de pensii si faci un contract de asigurare doar pentru 1 luna si apoi primesti indemnizatia de conc de maternitate (126 zile) si in continuare CIC.
cool, raspunsul tau poate e corect desi nu cred 100% dar nu e practic deloc decat in situatia in care fata nu are de gand sa se intoarca aici la serviciu
atentie! in aceasta varianta ei nu sunt obligati sa te primeasca inapoi si nici nu ai dreptul la somaj, dupa cei 2 ani.
Multumesc mult pentru raspunsuri, dar sincer chiar nu stiu ce o sa fac.
O sa ma interesez la casa de pensii si o sa vad exact cum stau lucrurile.
O sa va spun ce am facut.